46 entry daha
  • şükür ki zerre utanma yok ülkemizin evlatlarında, şükür ki hepimiz at gözlüklerini takmışız, gerçeği görmekten çekiniyoruz.. cnbc-e yayinlamayacakmis o bölümü, sansurleyecekmiş ve biz kendi içinde türkün türke propagandasinda, izmir'i düşman işgalinden güle oynaya, rum kızlarin yanaklarindan makas alarak almış, kemeraltinda, anafartalar caddesinde karanfillerle karşılanarak sahile yürümüş, sarı kışlanın önünde tüm memleketlerden insanların halayı ile şanlı ordumuz karşılanmış bileceğiz.. yaşasın!

    hadi ben kansız bir rum çocuğuyum diyelim, son 8 senede, en büyük hobim kütüphanelerde izmir tarihi araştırması yapmak değil, polikarp'i, dario moreno'yu, necati cumaliyi bilmiyorum, izmir tarihini zerre bilmeyip yalan atiyorum, türk edebiyatının en büyük isimlerinden birisi falih rifki atay'da mı yalanci:

    "gâvur izmir karanlıkta alev alev, gündüz tüte tüte yanıp bitti. yangından sorumlu olanlar, o zaman bize söylendiğine göre, sadece ermeni kundakçıları mı idi? bu işte ordu komutanı nurettin paşa'nın hayli marifeti olduğunu söyleyenler çoktu. (...)

    "izmir'i niçin yakıyorduk? kordon konakları, oteller ve gazinolar kalırsa, azınlıklardan kurtulamayacağımızdan mı korkuyorduk? birinci dünya harbi'nde ermeniler tehcir olunduğu vakit, anadolu şehir ve kasabalarının oturulabilir ne kadar mahalle ve semtleri varsa, gene bu korku ile yakmıştık.

    "bu kuru kuruya tahripçilik hissinden gelme bir şey değildir. bir avrupa parçasına benzeyen her köşe sanki hıristiyan veya yabancı olmak, mutlak bizim olmamak kaderinde idi." ( falih rıfkı atay, çankaya, doğan kardeş matbaacılık, istanbul, 1969.s. 325. )

    mesajlarla ne derseniz deyin, ister küfredin, ister babamın olmamasından ve annemi bi yunanın becerdiğinden bahsedin (cevap vermiyorum böyle mesajlara yormayin kendinizi) ama tarih sizin algıladığınız şekilde değişmeyecek.. izmir geri alındığı gün, tüm kurtuluş savaşının hıncı bu şehirden çıktı arkadaşlar.. yağmalandı, yıkıldı, tecavüz edildi, yakıldı.. ve bunların hepsini biz, kendi şehrimize yaptık.. sonra da o şehre afyondan, mugladan, selanikten insanlar yıktık.. onlar ki bi 10 yıl sonra "şeriat isteriz" diye ayaklandılar alsancak stadında.. (bkz: alsancak olayı)

    o kıyamet günü şehri terkeden insan da birakin "şehir türkler tarafindan işgal edildi" desin.. vatanından sürülmüş, memleketi yakilmiş insan da birakin yanlı olsun.. ben de cnbce'yi protesto edebilirim bu bazda.. yaptigi sansuru, izmiri yunan işgal ederken ölen, ve türkler geri alırken ölen, ve tüm kurtuluş savaşında ölen insanların anılarına hakaret ettiği için.. tarihin üstüne sünger çekip bizi sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterip, kendi yalanımızda boğulmamıza izin verdiği için..
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap