111 entry daha
  • fifa 99 asla bir futbol simülasyonu olmadı. futbolun arcade özelliği vardı bu oyunda o yüzdendir ki futbol oyunları hastalarının ilk 3'ünde japon 3, cm 01-02 ve fifa 99 vardır.

    ilk oynandığında heyecanla ali sami yen stadında bir friendly mac yapılırdı. bazıları manchester'ı alırdı bazıları interi ama mutlaka stad ali sami yen olurdu. ardından efa cup, cup winner's cup, champions league oynanırdı. sonra arkadaşın yeni bilgisayarına bu oyun yüklenir o bilgisayardaki görüntü kıskanılır ve ardından voodoo ekran kartı için para biriktirilmeye başlanırdı. o zamana kadar oyunda ciddi şekilde ustalaşılır ve alt+q kombinasyonuyla oyuncu yere atılıp penaltı kazanılır, alt+c ve alt+x ile ofsayt tuzağı ve boşa kaçma hamleleri keşfedilirdi. sonrasında world class artık insanı kesmez olur arkadaslarla kapısmak gerektiği anlaşılırdı. voodoo kartı da alınınca yapılacak tek şey kalırdı : modemden dial ile maç yapmak . rakip maçtan önce aranır maç saati kesinleştirilir ve maç o saatte başlardı. maç bittikten sonra ise yenilen adamın telefonu çalar yenen tarafın nasıl çaktım sana lafları eşliğinde rövanş için başka bir zamana sözleşilirdi. bu maçlar sonunda kimin galip olduğu bilinmez ama internet faturalarının gelmesi ile kimse de bir daha o maçları yapmayı kolay kolay göze alamazdı ortamın yine çok kızışması gerekirdi.

    işte böyle bir oyundu fifa 99. fatboy slim'in sarkılarını, rosenborg'un stadının trondheim'da olduğunu bir grup futbol aşığı çocuk bu oyundan öğrendi.
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap