4 entry daha
  • bu bölümde ilk ders kaydımı (filiz ercan idi danışmanım hey gidi) yaptığım günde manyetik sınavının sonuçlarının olduğu panoyu görmüştüm.bir kaç tane b2 ondan biraz fazla c1 ve c2 vardı.gerisi ise f3 ve f2 den oluşuyodu listenin. nasıl bir yere geldiğimi o zaman anlamıştım fakat yıllarca kastım yine de.

    son derece zor bir bölümdür. labaratuvarlarında çok şey öğrenirsiniz. daha ilk senenizde fizik labaratuvarı-2 dersini alırken bile osiloskobun her tarafını öğrenmiş hale gelirsiniz mesela.ileriki senelerde ise iş çok daha zorlaşır labaratuvarlara rapor yetiştireceğim derken sınavlara çalışamazsınız. zaten sınıfları tak tak geçemeyeceğiniz için ders çakışması sorunu yaşarsınız. girmediğiniz dersi geçmek imkansıza yakındır üstelik. oda/ev arkadaşınız son gün çalışarak nice dersler verir siz haftalar öncesi çalışmaya başlarsınız. bahar şenlikleri zehir olur. millet beytepe'nin cıvıl cıvıl renkliliğini yaşarken siz sayıca az ama kredisi arş-ı alaaya değen derslerinizi geçmeye çalışırsınız. sözün özü bu bölümün istediği efor inanılmazdır. kimseye tavsiye edilebilecek bir yer değildir.

    (bkz: ben yandım başkası yanmasın)

    edit: bu bölüm 2002'de (girdiğim sene) 30k sıralamadaki adamları alırken 2014 te 188k sıralamadaki adamları almaktadır. bölüm hakkında bir fikir verir sanıyorum.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap