60 entry daha
  • bak hala üslup felan. yavrucağzım, yavruağzım benim, bunu orhan pamuk'un bilinçli ya da bilinçsiz yapması değil ki mesele? bunu neden yaptığını düşünüp kesssin bi anlamı olmalı demiyo ki kimse? yani en azından aklı başında bi insan bunu söylemez, ondan eminim.

    benim sana söylediğim şu kardeş; "menemen yapıyon da domatesin kabuğunu soymamışın ki" diye ümit usta'yı eleştirmeye kalksan, ümit usta kepçeyi kafana indirmek için bi dakka bile beklemez ya mesela hani, işte aslında sen gayet de haklı bi eleştiri yapıyo olursun ama koca ümit usta'nın işine karıştığından yersin zopayı. bu cümleyi orhan pamuk özelinde yahut herhangi bir yazar-şair üstünden eleştiri malzemesi yapmak ise, domates kabuğu eleştirinden daha salakça ve daha gereksizce. bu yüzden diyorum ki uzatma artık, sus bi.

    yani ne bileyim illa eleştiriceksen mesela çeviri-sipariş kokan cümleler üstüne git bence. "türkiye'nin ilk televizyon kanalı olan trt" demiş herif, onu bi düşün. ama yazarının siklemediği cümleyi bu kadar sündürüyor olman, edebiyat ve san'at dinozorları arasında olduğunu gösterir ki bi insana yapılacak en büyük hakaretlerden biridir bu. buna katlanabiliyosun demek?

    dil bi araçtır yavrum, istediğin gibi eğersin-bükersin, sana kalmış. asırlanmış özdeyişlerin atasözlerin sanki dil-gramer yapına çok mu uygun da zaten dil üstüne zerre kaygı gütmeyen adamın kurduğu cümleye odaklanıyosun?

    muhtemelen orhan pamuk'un zayıflığından kaynaklı bu cümle. ama eee yani? so fuckin what meen?
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap