6 entry daha
  • türk müziği'nin yeni alanlara açılması adına başarılı bir albüm. eski şarkılara cıs tak cıs tak ritmler atmakla olmuyor bu işler. (rahmetli yıldırım gürses ve ahmet özhan'ın, bir de şu nihavend longa'yı buddha bar'a sokanların kimi çalışmaları bu ikincisi kapsamındadır ne yazık ki).

    yaptın mı yenisini yapacaksın ki hem yeni açılımlara kapı aralayacaksın, hem eser zenginliğimize katkı sağlayacaksın, hem de gözü açık durumuna düşmeyeceksin. allah sadun aksüt'e uzun ömür versin, "nostaljiya kıraliçası" hanfendünüüüün, şevval sam hanım'ın, zara hanım'ın durumuna düşürmemiş kendisini.

    sadun aksüt'ün vokali yetersiz kalsa da, o trompetlerin ve ritmin güzelliği, üstelik bunu canımızın içi kanımızın bileşeni makamlarla sunulması pek güzel olmuş. trt'den bir sanatçı konservatuarın trombon bölümünde öğrenci olan 17'lik oğluyla bir saz eseri çalmışlardı birlikte, nasıl da güzel gelmişti kulağıma... buna benzer çalışmaların devamı gelir daha umarım, her ne kadar 6 yılda pek bir şey eklenmemiş olsa da...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap