43 entry daha
  • bu yemeğin benim yaptığım şekli şöyle:

    beğendi: patlıcanlar 200 dereceye ayarlanmış fırına atılır. ara sıra bir cisim ile dürtülür. yumuşamışsa pişmiştir. fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. kabukları soyulan patlıcanlar bıçakla enine ince ince kesilir. tavaya yağ -tereyağı- ve tuz konur. 2 kaşık un eklenip kavurduktan sonra patlıcanlar ilave edilir. biraz da öyle çevrilir. altı kısılıp karıştırarak süt konur. çok kısık ateşte 1 saat pişer. burada patlıcanlar çok homojen -püre gibi- olmamalı biraz dişe gelmelidir.

    tas kebabı: dana eti yıkanıp düdüklüde kendi suyu ile 45 dakika pişirilir. bu arada tencereye uzun uzun doğranmış soğan konup sıvı yağla kızartılır. düdüklüden delikli kepçe ile çıkardığınız etler katılır, biraz da öyle kavrulur. doğranmış mantar ve salça, biraz tuz eklenir. kavrulma işlemi bitince az sıcak su katılıp kısık ateşte bir saat pişmeye bırakılır.

    birleştirmece: porsiyonluk güveçler alınır. dibine beğendi konur. üzerine tas kebabı ilave edilir. üzerine kaşar peynir rendelenip 10 dakika fırına verilir. sıcak olarak servis yapılır.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap