4 entry daha
  • genelde çok insan için "ben operacı olmayacağım ki ne gerek var bunlara" modunda yaklaşılan eğitim silsilesi. artık bu yüzden mi yoksa piyasadaki hocaların kendi yetersizliklerinden mi bilmiyorum, daha lite bilgiler ile öğrenciler donatılır çoğunlukla.

    işini iyi bilen eğitmen klasik şan eğitimini verir ve hem öğrenci için hem öğretmen için büyük sabır gerektiren bir şeydir bu eğitim süreci. hele ki çok da profesyonel olasınız yoksa, sıklıkla tası tarağı toplayıp gırtlaktan huzur içinde şarkı söyleyeceğiniz, teknik filan düşünmeyeceğiniz diyarlara göç etmeyi istersiniz.

    ortalıkta şarkı söyleyen, vokal olarak geçen insanlar için daha da zordur bu eğitim. çünkü kendilerince oturmuş bi teknikleri vardır ve genellikle bünyeleri şan derslerini reddeder. bu insanlarla ilk dersler çok şahanedir, ama sonraki derslerde herhangi bi ilerleme gösterilmez. bu yüzden kişinin zihnen de şan eğitimine açık olması gerekmektedir.

    diğer taraftan zannedersiniz ki 3-4 aylık bi ders yeter, sonrasında "olursunuz". ama dersler başladığında öyle bir şey olmadığını anlarsınız, gerçekten sabırlıysanız seneler sürecek bi eğitimin ilk adımını atarsınız böylece.

    çok fazla engebeli bi yoldur. doğru dürüst, hoşunuza gidecek sesler çıkarmak için nice engeli aşmanız gerekir. bu nice engeli aşana kadar gerçekten mutsuz bi dönem geçer, nefret edersiniz sesinizden. ama bu engeller aşılıp da klasik bi parçayı söylerken ilk düzgün sesler çıkmaya başladığında, önünüzde daha nice engebeli yol olduğunu görseniz ve bilseniz bile gözünüzde büyümekten çıkar, bi an önce ilerleme kaydetmek istersiniz.

    bi de şan dersi alındığı takdirde bet sesiniz bi anda bülbül kıskandıran bi hale gelmez. hammadde iyiyse eğer, dersler sonucunda sesiniz belli bi hacim kazanır, bu sayede daha profesyonel duyulur hale gelir.

    son bir şey daha. ses rengim için çok güzel, ama sen şan dersi alma tavsiyelerinde bulunabilir etrafınızdakiler. ama şöyle düşünün: elinizde bi gitar var ve herhangi bi ders almadan bu gitarda tek tel üzerinden farklı parçalar çalıyorsunuz. gayet mümkün bir şey bu evet. ama dersler sayesinde sesinizi bu şekilde tek yönlü değil de çok yönlü kullanmayı, yani diğer tüm telleri kullanmayı öğrenirsiniz. çıkan ses şuur sahibi olur, yer yer dişlere doğru yönlendirirsiniz, yer yer iyice parlayacak şekilde rezonansa sokarsınız, hatta bazen bilinçli olarak çok anlık gırtlaktan faydalanırsınız. tamamen kontrolü ele geçirmektir şan dersi.

    işte her enstrüman gibi sabır gerektirir işin özünde. herhangi bi enstrüman çalımını öğrenmeye göre kolaylıkları ve zorlukları vardır. en kötüsü de tek başınıza uzunca bi süre, bir şeyleri anlayana kadar çalışma imkanınız pek yoktur.

    şan dersini sunduk.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap