27 entry daha
  • "ölü doğanlar derneği... modern insan türünün biyolojik sınıflandırmasında "homo sapiens sapiens"i es geçiyorum, budur buyruğum..."

    "zihnin, sürekli faaliyet halinde bulunarak algıların değerlendirilmesi, yorumlanması ve kavramlaştırılması üzerine çalışır. temel içgüdülerinin muhafaza edilmesi ve bunların gündelik hayata dair pratik yansımalarının yürütülmesi sorumluluğunu canla başla yerine getirmek için bir an bile durmaz -eğer sen istemezsen-. zihin bir makinedir, fiziksel evrim sürecinin bize bahşettiği (!). bir araç değil, odak noktası haline geldiğinde hayatın nasıl bir ızdıraba dönüştüğünü şimdiye dek yaşamış olan her bir insanın en az bir an için de olsa deneyimlediğine emin olabilirim. ancak, zihnin bir an için bile olsa "sustuğu" durumları deneyimleyen dilimin büyüklüğü hakkında emin olamıyorum.

    zihin, "an"ı bloke eden bir duvardır. temel fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılamada bir araç olarak görev almakla beraber, sürekli olarak geçmiş ve geleceğe bağlı kalarak bilincin üzerine düşünceleri, yorumları, anıları, istekleri, arzuları, planları, kederleri, endişeleri ve umutları boca etmekten başka bir işe yaramaz. an'ı ıskalar, çünkü onunla ilgilenmez bile. şimdinin içine tam olarak dalabilmenin lezzeti, zihnin by-pass edilmesi tecrübesinde yatar. zihinde geçen bir yaşam hatadır, ıskadır, boşadır. çünkü an'ın dışındadır. şimdiyi dışarıda tutarak hangi "yaşamak"tan bahsediyorsun dostum? bu yaşam salt sanallık, başka birşey değil!

    düşünce durduğunda, zihin sustuğunda; sazı eline bilinç alır. yani o öz varlık, gerçek oluşun tözü. o noktada gerçek "olmak" başlar, kişi "olmaklık" olur. oluş olur. sadece olur. saf algılama, yorumsuz, hesapsız, kitapsız. sadece görmek, bakmak, işitmek; algıların getirdikleri olmak. değil onları yorumlamak! zira, onlar olamadan, onları nasıl bilebildiğimizi iddia ediyoruz ki? daha kendimizi bilemeden, neyi bilebildiğimizi iddia ediyoruz ki?

    seni yaşamından alıkoyan hiçbir şey dışarıda değildir. tersine içindedir, tam da orada işte.

    zihnin senin en büyük düşmanındır. düşmanınla yüzleş ve onu alt et!
    ol!"

    (bkz: gerçeklik/@magick)
    (bkz: algı/@magick)
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap