• 2010 yapımı 20 bölümlük kdrama. joseon döneminde sungkyunkwan üniversitesinde geçer. tarihi bir dizi olmasına rağmen bu sadece görünüştedir. diziyi günümüz dizilerinden ayıran tek şey etrafta cep telefonlarının olmaması. zaten dizi ekibi de diziyi gençlere yönelik olarak niteliyor. kısacası tarihi dizilerden köşe bucak kaçanlar bile gönül rahatlığıyla izleyebilir.

    park min young'ın canlandırdığı kim yoon hee (dizide daha çok geçen adıyla kim yoon shik) erkek kardeşi ve annesine bakmaktan sorumlu bir kızcağızdır ve evet doğru tahmin bunun altından bir erkek kılığına girme öyküsü çıkacak. uzak doğulular sevip, çekiyor. biz de izliyoruz azizim. neyse kızımız edebiyata, bilime yatkındır ama o dönemde kadınların bu tür konularla ilgilenmesi veya üniversitede eğitim görmesi yasak. kızımız da yeteneğini yasadışı yollardan başkalarının yerine sınava girmek suretiyle, para kazanmak için kullanır. ilk denemesinde de tesadüfler onu lee sun joon ile biraraya getirir. bu karakteri ise eski dbsk yeni jyj grubu üyesi, sevimli yaratık yoochun canlandırıyor. tabi ki sun joon onun kız olduğunu fark etmiyor, hatta onu allem edip kallem edip üniversiteye sokuyor, çünkü böyle bir yeteneğin heba olmasına gönlü razı olmuyor. bu arada sun joon'un babasının krala yakın bir bakan olduğunu not düşelim. dizi tabi ki genel olarak bir kızın erkeklerle dolu bir yurttaki hayatını anlatıyor gibi görünüyor ama bununla kalmıyor. bulunması gereken hazineler, gizli görevler, rakipler, düşmanlar, geçmişten gelen sırlar var. iş derinleşiyor tabi ki.

    şimdi dizinin asıl olayına geliyoruz, eğer bu dizide song joong ki'nin canlandırdığı yeorim (dizide bir diğer ismi,go yong ha) karakteri olmasaydı ya da daha da kötüsü yoo ah in şahanesinin canlandırdığı geol oh (dizide bir diğer ismi, moon jae shin) olmasaydı, bu dizi benim için bir kaç bölümde bitebilirdi. bir üst paragraftaki başrol çifti de şirinlik abidesi olsa da, dizinin asıl kozu bu ikili. yeorim, çapkın, süslü, sivri dilli hepsinden öte sevimli mi sevimli bir karakter. yanaklarını sıkmak, en yakın arkadaşı olmak istiyorsunuz ki sizi eğlendirsin. zaten felsefesi de bu, kendisini eğlendirmeyeni yanında tutmuyor.

    bir de karanlık, cool, seksi, iyi dövüşen, siyah giyinen, güzel vücutlu diyerek sonsuza dek övebileceğim geol oh var ki, aman aman. dünyanın en seksi dudakları bu herifçioğlunda değilse ben de ne olayım! adam hormonlarınıza takla attırıyor ya da ben çok etkilendim. bu karakterimizle beraber yakışıklı 4lümüz tamamlanıyor, zaten drama alemlerinde tarihi f4 olarak da anılıyor bu grup. geol oh aynı zamanda yoon hee'ye yanık, bu bilgiyi de es geçmeyelim.

    dizi yer yer çok klişe ama çoğunlukla çok eğlenceli ve farklı*. tarihe böyle esprili bir dille yaklaşmaları, içine gençlik hikayesi katmaları ve başroldeki 4lünün reddedilemez uyumu ve şekerliği diziyi alıp götürüyor. bunun dışında başroldeki kızın saf ve salak olmaması diziyi sevmek için tek başına bile yeterli olabilir. dizi reyting rekorları kırmadı ama az da olsa çok sağlam ve sadık bir seyirci kitlesine sahip.

    dizide bir de hafif bir boys love durumu var, hadi sürpriz olsun izleyenleri spoil etmeyelim. bahsi geçen çift 3 gün önce düzenlenen drama ödüllerinde en yakışan çift ödüllerinden birini aldı, iki erkek bunu alınca şahane görüntüler çıkmış meydana. neyse toparlarsak pek güzel, pek eğlenceli dizi. burdan previewına baksın inanmayan.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap