69 entry daha
  • genel geçer bir şekilde herkes için geçerli olabilecek şeyleri(özellikleri) bir birime indirger. herkes kibirlidir, herkes coşkuludur, herkes korkaktır, herkes içine kapanıktır, herkes gururludur, herkes artık her ne boksa.

    bunlara mantıklı bağlar kurar, aslan işte odak noktası olmak ister ordan bir bağlantıyla odak noktası----> liderlik. lider olmak istiyorsa o zaman... ordan bir başka noktaya atlanır: odak noktası --- > lider --- > kibirli/kendini beğenmiş. güçlü olma tutkusuna yeterince uyum sağlıyan biri karamsar olmaya gerek duymaz, kızmaya da gerek duymaz o zaman: odak noktası > lider > kendini beğenmiş ---- > sevimli ve iyimser... gibi. bu gibi birbirine bağlı bulunan, uyumlu ve birbirine göndermede bulunan özelliklerle mantıklı bir ağ örer ve en genel kapsamı alabilecekleri isimlendirir ve 12ye böler. ayrıca ben aslanım, ne iyimserimdir, ne kibirli, ne lider, ne de yönetici. yükselenin bıdı bıdı bıdı bla bla bla amaaa! diyenler olacaktır. seviyorum sizi.

    eski karanlık çağlarda insanlar kendilerini çok önemli varlıklar olarak hissediyorlardı. o kadar önemli ki. örneğin o kadar önemli ki iyilik ve kötülük melekleri onlar için omuzlarında çarpışıyorlardı. yıldızlar onların kaderleri için dönüyor diye sanıyorlar ve bunları yorumlamaya çalışıyorlardı. böylece karanlığın etkisinden korunabiliyorlardı. kendini önemsemek karanlığa ve boşluğa karşı savunma stratejisidir zaten.

    bu çok tatlı bir oyundur. köşe kapmaca'yı hatırlar mısınız? ben aslanmışım çekilen nutuklardan dolayı birkaç şey biliyorum. neyse anlatmaya devam. köşe kapmaca demiştim. mesela herkes kibirlidir, herkes lider olmak ister ama bu kuvvetini başka şeylere yönlendirir. kibirliysem özgür olmayı da seçebilirim, hatta bunun tam tersi para biriktirmeye kendimi vermiş bir adamda olabilirim. ikisi de kibire dönüşmeye doğru yol almış kuvveti kullanır.(daha birçok şeyden etkilenirler, tarife gerek duymuyorum)birçok eylemde birçok huyumu çözündürebilirim. ben aslanmışım, o balıkmış o işte hayat doluymuş. köşe kapmaca gibi tam: insan burçlarında olan özellikleriyle özdeşleşir ve madem ki kişi o burçtan... hurraaa doya doya tüm kuvvetleri o özelliklere bastıralım çünkü biz 'o'yuz. hani zevkte verir insana okuması ha kendini. çünkü mantıklı birbirine gönderme yapan özellikler hep bir olumlu özelliğin kötü yan özellikleri ama bir yandan da avantajlı sonuçları diye gider. sorumluluktan kurtulmanın tarifsiz orgazmı. ohş. kişi o köşeyi korumaya ve o köşeyi yaşamaya başlar. herkes bir burçta köşesini kapar ve kendisini tam anlamıyla yönetmektense kaptığı köşedeki tanımıyla duygularını tanımlar. oh baba ne keyif ya.

    hacı bende istiyorum baba parası yemek ya. kendi halinde bir anne. valla lan. bende burcum aslan deyip kibirli kibirli 'naber? özledim seni' diyene amına koyumm babuş demek, en bilindik yazarları falan okuyup çok önemli birşey yapıyormuş gibi konuşma aralarına oralardan pasajlar dizmek, ukalalık yapmak istiyorum. kendimi birşey sanıp o sandığım şeymiş gibi yaşamak istiyorum. bir hikayenin içinde gibi hissetmek istiyorum. bir köşem olsun orda annemin babamın koltuk takımlarındaki yastıklarla kendi evimi yapıp arada sırada hayata ce-e yapan sevimli çocuk gibi yaşamak istiyorum. valla lan. ne harika ya. birisi bana sorunca da niye kibirlisin böyle diye 'çünkü aslan burcuyum bennn nabeerrrr :)))' demek istiyorum.

    yazdıkça düzen kayıyor. bu kadar.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap