61 entry daha
  • cia'nın paravan şirketi olarak 73 ülkede faaliyet gösterdiği iddia edilen regus şirketinin, "yeniden yapılandırılacak ülke" anlamında kullandığı kod.

    bugün itibariyle, türkiye de bu harflerle kodlanan ülkelerden biriymiş.

    bazı ülkelerin adı geçerken başında bu ve benzer kodlar kullanılıyor, bazılarında kod yok.
    ülkenin adının başında kod olması, o ülkede bir planın yürütülüyor olduğu anlamına geliyor gibi.
    bu kodun hangi renkle yazıldığı da projenin gidişatını gösteriyor gibi.

    kırmızı : riski çok yüksek
    turuncu : riski yüksek, planlıuygulama yapılıyor
    sarı : riski var
    yeşil : riski yok
    mavi : risksiz, serbest planlı uygulama yapılıyor
    mor : değişimi eksik, planlı uygulama yapılıyor

    türkiye'nin adının başında kullanılan ve muhtemelen yürütülen planı gösteren "max" kodunun rengi mavi. ama "türkiye" sözcüğü turuncu renkle yazılmış.

    *

    [başınıza kakmak gibi olmasın ama aşağıdaki paragraf tarafımdan 2009'da yazılmıştır ve bir süre önce de sözlüğe de aktarılmıştır*:

    "sanırım ankara’da bir ofiste abd’li bir proje yöneticisi var. bunun elinde de bir “resmi ve free (türkiye’den) bir kürdistan yaratma projesi” planı var, zamanı geldikçe tüsiad’ı, abdullah’ı, barzani’yi, apo’yu, talabani’yi, bahçeli’yi, recep’i, tsk’yi (belki içindeki bir grubu), feto’yu uyarıyor. onlar da görevlerini canla başla yapıyor veya yaptırıyorlar ... proje tıkır tıkır yürüyor gibime geliyor. herşey o kadar senkron ki... projede risk seviyesi de düşük veya riskler gerçekleşmiyor. gerçekleşse veya gerçekleşecek gibi olsa bir hafifletme (mitigation), bir ihtiyat (contingency), bir önleyici (preventive) tedbir bişey görürdük. onlar bile yok. dediğim gibi tıkır tıkır.. tereyağından kıl çeker gibi.."]

    *

    vur ensemize lokmamızı al lan, şeker gibi ülkeyiz valla..
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap