4 entry daha
  • bir çok nargileseverin adını dahi bilmediği, tütün ötesi marka.

    her kaliteli ürünün olduğu gibi kendisinin de çakmaları mevcuttur. ve de her nedense nargile malzemeleri satan esnaf kafasında "tehlikeli bişey lan bu" imajını oluşturmuştur. mısır çarşısı'nda al fakher ararsanız aşağıdaki tip diyaloglara maruz kalabilirsiniz:

    - welgaammm, welgammm...
    - selamun aleyküm usta.
    - aleyküm selam *
    - usta sizde nargile tütünü bulunur mu?
    - bulunur. neli olsun, elma, kavun, muz, bahre...
    - el fakir var mı?
    - yoggardeşim. *

    -- bir diğer dükkanda --

    - buyur gardeşim, hoşgeldiin.
    - hoşgördük usta. el fakir var mı sizde?
    - yog. * * el fakir bulaman buralarda.

    mısır çarşısı esnafında neden böyle bir izlenim yarattığı bilinmez ama kendisi kadıköy dolaylarında rahatlıkla temin edilebilir. avrupa yakasında olanlar eminönü'nü de araştırabilirler.

    el fakher istanbul'da üç kalitede bulunuyor, en kalitelisi ve içilebilir olanı kiloluk küçük kovalarda satılmakta ve işbu enrty girilirken fiyatı 60 tl civarında seyretmekte. alt kaliteli versiyonlarda tütün içerisinden çer-çöp çıkma olasılığı fazladır ve pek kafa yaptığı söylenemez. bir de ambalajsız satılır, aman dikkat. çakma olma olasılığı yüksektir.

    şahsi kanaatimce de ömr-ü hayatında çift elma al fakher içmeyen nargile içiyorum demesin. kendisi nakhla' ile beraber kaliteli tütünlerden biridir. hatta daha kalitelidir. nakhla gibi mideyi rahatsız etmez. içimi kolaydır. ilk çekişte açmak için uğraşmazsınız. sağlam kafa yapar, çok kolay yanmaz.

    kısacası hala şerbetli falan takılıyorsanız, yutun o sipsiyi gitsin.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap