7 entry daha
  • duyulara hitab ederek zevk veren özellikle moda haline gelmiş tüm kavramların insan düşüncelerini bu kadar kolay manipüle edebilmesinden rahatsızlık duyarken, bu adamın fotoğrafları beni tam olarak tatmin edebiliyor. eksik ya da fazla yönleri ne olursa olsun, tüm modelleri standartlaşıyor gözümde. genel anlamda çirkin kabul edilenler üzerinden güzellik vurgusu almak yerine, güzel ya da çirkin bile diyemeyecek kadar sarsıldığımı hissedip saygı duyuyorum. kendisinin, genel estetik yaklaşımının dışına çıkan sanatçılardan ayrılan en belirgin özelliği de budur bence.

    sanat anlayışına ilham veren ölüm, sakatlık ve tabu olarak görülen tüm konuları takıntı haline getirmesine neden olan etkenler; cinselliği hermafrodit biriyle keşfetmesi ve trafik kazası sonucu bir kız çocuğunun kopan kafasının ayağına doğru yuvarlanmasıyla başlamış. dövme sanatçısı olan eşi, oğlu ve eşinin sevgilisiyle* birlikte albuquerque'de yaşıyormuş şimdi.
    kendi kompozisyonlarının yanında ünlü eserleri de fotoğraflarına uyarlar. en sevdiklerim şöyle;

    kiki ingres' violin:
    man ray: http://jesuiscommejesuis.files.wordpress.com/…y.jpg
    witkin: http://sp7.fotolog.com/…30/jopa_22/1191312213_f.jpg
    al sana ince bel, kadın vücudu, keman...

    leda and the swan:
    leonardo da vinci: http://www.paintingmania.com/…eda-swan-127_3860.jpg
    witkin: http://noisnois.com/…ntent/uploads/2009/07/leda.jpg
    zeus'la birlikteliklerinden iyilik, güzellik, neşe, uyum saçma isteğiyle doğan leda'nın ölü çocukları witkin yorumundaki en sevdiğim ayrıntı.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap