234 entry daha
  • kimisi demis yoktan yokluktan anlamaz, turk kizi gibi hanim, anne olmaz, kimisi demis 30undan sonra cokuyorlar, kimisi demis ahlaksiz edepsiz, kimisi demis aldatiyorlar, kimisi demis rukus bunlar, kimisi demis gormemis, sanattan bilimden anlamaz vs. sayet tum bu dedikleriniz kucuk gozlemlere ya da asilsiz bilgilere dayali bir genelleme olmasaydi, ben de azicik fikir fukarasi olsaydim atlar geri donerdim turkiye'ye. lakin buyudugunuz sosyal ortamdan kendinize gore edindiginiz cikarimlarla, tanik oldugunuz ya da duydugunuz kucucuk hikayelere inanarak ancak derin bir uykuda kalabilirsiniz arkadaslar.

    bu insanlar gercekten cok zor kosullarda yasamayi bilen ve tum bunlara ragmen hayattan zevk almaya calisan insanlar. yoklugun ne demek oldugunu cok iyi biliyolar ve bu gibi nedenlerle birbirlerini yuzustu birakmiyorlar. eglenmeyi cok seviyorlar

    kadinlarinin (tanidiklarimin) geneli cok iyi yemek yapiyorlar, hepsi iyi anne diyemem ancak iyi ev kadinlari olduklarini soyleyebilirim. oturup kalkmasini yerine gore sapitmasini iyi biliyorlar.

    30 yasindan sonra cokmuyorlar cokuyorlarsa da turk kizlari gibi cokmuyorlar. bi sure daha iyi gidiyorlar. aralarinda bizde oldugundan daha cok goldie hawn ya da ne bileyim sharon stone var.

    ahlak edep kosnudunda turkiyede cevremdekileri gordukten sonra bunlar yanlarinda melek kaliyorlar. genel olarak asiri sadiklar. aldatma konusunda tanik olan arkadaslar; muhtemelen gorduklerinizde es ya da partnerin olan biten herseyden haberi vardir. kendi iclerinde cozemedikleri sorunlari oluyor yine de evliliklerini, iliskilerini o sekilde kabulleniyorlar ve bunun disinda da cesitli sosyallesmeleri soz konusu olabiliyor. taraflar sorun etmiyor. bizdeyse tam tersi her sey gizli sakli yuruyor. sorun buyuyor, buyuyor ve sonu cinayetlere varan sagliksiz iliskiler evlilikler olabiliyor.

    kadinlari ozellikle abartili ve dikkat cekici giyinmeyi cok seviyorlar. sovyetler zamanindan gelen estetik kaygisi olmayan sehir mimarileri, arac gerec ya da en basitinden kilik kiyafet tasarimlari sebebiyle oldugunu dusunuyorum. sovyet zamaninda herkes ayni seyleri yiyip icmek , giymek kullanmak durumundaydi. farklilik su anda onlar icin inanilmaz onem tasiyor. seks ve ciplalikla ilgili olarak turk isaninin asla onlari anlayamayacak olmasi yine sosyo-kulturel farkliliklardan geliyor. bu insanlarin buyuk cogunlugu zengini fakiri hala kucuk evlerde yasiyorlar. bize normal hatta kucuk gelen 2+1 ev burada bir aile icin buyuk olarak algilaniyor. sovyet zamanindaysa yine bu insanlar bu 2+1 evlerde 3 aile olarak yasiyorlardi. artik nasil yasadiklarini siz dusunun. bu sebeple burada seks ve ciplaklik hic kimsenin dertlendigi tasalandigi bir sey degil, son derece dogal ve normal

    sovyetlerin etkisini hala uzerinden tam olarak atamamis bu irkin erkegi de kadini da iki ayri uc noktada ornekler barindiriyor. cahili zir cahil, egitimlisi de en kralim diyen turk'u cebinden cikaracak duzeyde. ortasinda bulunan pek yok gibi. cocuk yasta hemen hepsi bir sanat daliyla ilgilendirilmeye baslaniyor. okula paralel olarak sanat okullarina gidiyorlar. gunumuzde tum bu egitimi bir arada sunan liseleri de mevcut. turkiye'de hic piyano, keman vb. enstruman calabilen yakindan tanidigim bir tane bile turk kizi olmadi malesef (calabilen yok demiyorum ama populasyona gore orani inanilmaz dusuk) ya da bale yapabilen, modern dansla ilgilenen, resimle profesyonel olarak ilgilenen vb. rusya'da yasadigim surece cevrem bu gibi insanlarla dolup tasiyor.

    okumayi inanilmaz seviyorlar, her daim metroda, otobuste, tramvayda, parkta bahcede kitap okuyan insanlar gormeniz mumkun.

    tum bunlarin yaninda genelleme yapmak istemiyorum ama tanidigim ve gordugum yuzlercesinin hemen hemen hepsi ev isi, bahce isi gibi islerde cok basarili oldugunu hic duraksamadan soyleyebilirim, ayrica gundelik yasamda erkek isi diye nitelendirdigimiz tum islerde calisan ve azimsanamayacak kadar cok kadin gormek mumkun.

    velhasili insan olarak iyiler guzeller.
524 entry daha
hesabın var mı? giriş yap