5 entry daha
  • aslına bakarsanız, turizm'in belini bükmemiştir.

    parası olan turist, her zaman olduğu gibi vegas ve monte carlo yollarını aşındırırken, türkiye'nin eline avucuna düşen ise daha çok orta sınıf ve maalesef asgari ücretle geçinen kişilerdi. sebebi de, içinde bulundukları sınıftan kurtulup zengin olma hayaliyle kumarhanelere yardırmalarıydı.

    önce elindeki, avucundaki tüm parasını bitiren bu kişiler, daha sonra tefecilere yardırmış ve doğal olarak bir çokları da bu tefeci borcunu ödeyemeyip intihar etmişti. ayrıca kumarhaneler boşanma istatistiklerinde de önemli bir yere sahip olmuştu.

    o dönem bu sosyal sonuçlara rağmen kumarhanelerin kapılarını aşındıranlar artınca, türkiye'deki kumarhane sayısı küba devrimine sebep olan kumarhane sayısını geçmişti.

    "napalım, edelim" derken sinirden kendi kendini sikicek hale gelen toplum, baskıyı arttırmış ve "kumarhanelerin sadece yabancılara açık olması" maddesini tbmm'den geçirmişti. fakat kumarhanelerin karşı atağı uzun sürmemişti. çünkü anayasa gereği yabancılara serbest olan bir uygulama türkler'e yasak olamıyordu.

    son noktaya gelindiğinde, geriye sadece kapatma seçeneği kalmıştı. fişi çektiler, olay bitti. türkiye'de büyük çoğunluğun desteğini alan ender yasa tasarılarından da biriydi bu.

    şimdi ise kumarhane ya da ayak üstü kumar/ nüfus olarak emsalsiz bir sayıya ulaşan kıbrıs'a yavaş yavaş geliyor sıra. çünkü homurtular orada da artmaya başladı.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap