• geçen kısacık zamana sığanlara şaşırırken, önünüzdeki uzun yılları düşünüp*, bir hayata yayarak yapılmak istenenlerin listedir. sonu gelmeyecek, her gün yeni bir edit alacak listedir aynı zamanda. sevgiliyi bitirememenin, ona doyamamanın, umudun, hayalin, hayatın listesidir.

    benimkinin başlangıcını paylaşabilirim mesela;

    - belki ilk konserimiz olmayacak, hatta bir mor ve ötesi konseri'nde başlamıştı her şey.. ama en özellerinden biri olacak, eminim. 10 eylül 2011 bülent ortaçgil konseri dinleyeceğiz beraber, çantamızda votka sokacağız belki içeri, onun için denize doğru çalacak, benim için bu su hiç durmaz, o anlarda birbirimize bakıp gülümseyeceğiz..

    - koca bir yaz geçiyor. biz daha tatile gideceğiz. belki uzun, belki sadece tek gece, ama biz beraber denize gireceğiz, sessiz sakin bir deniz kıyısında bir gece beraber yemek yiyip rakı içeceğiz.. gecenin sonunda ben ona büyük ayı'yı gösterip bak ben ordayım diyeceğim..

    - hele bir sezon başlasın daha sosyalleşeceğiz biz. sinemada benim seçtiğim filmlere, tiyatroda onun seçtiği oyunlara gideceğiz..

    ama en önemlisi, gün gelecek ve biz "o"nun oyununu izlemeye gideceğiz, ben gururla izleyeceğim, o mutlulukla.. o gün ameliyathaneden çıkan hemşirenin sağlıklı bir bebeğiniz oldu dediğinde hissedilen duyguyu en derinden hissedeceğiz..

    - önce daha yakın olduğu için barselona'ya gideceğiz, sonra da arjantin'e. hatta mümkünse oralarda maça da gideceğiz birlikte.

    - gün gelecek o beni tavlada zar tutmadan yenebilecek, gün gelecek ben dost kazığında ona kazık atacağım. ama gün gelmeyecek ki o beni piştide yenebilsin :) olsun belki türkçe harflerle oynarsak scrabble'da ona şans verebilirim.. o da bana bilardo ve poker öğretir..

    - daha evi dekore edeceğiz birlikte, mutfağa bir sedir lazım, bir de fırın.. nargile de almalı eve..

    - karadeniz'e gideceğiz birlikte, oralıyız ne de olsa, tamam hiç görmemiş olabilirim ama ucundan da olsa bir tarafım oradan.. yaylaya çıkacağız orada serin serin.. kale'ye de çıkacağız onların orada, benimle içecek bu sefer, kimbilir belki kar yağar aşağı bile kayarız beraber..

    - en önemlisi kış gelecek, kar yağacak ve o benim battaniyem, kalorifer peteğim olacak, battaniyem şarkısını dinleyeceğiz sarılırken. ama karşılıklı tabii ben de onun ayaklarını ısıtacağım bu sefer. ben başaramazsam ısırgan'ı* kullanabiliriz, hem belki o da ısırmaz büyümüş olur o zamana..

    - sonra yıllar geçecek biz bir karavan alacağız. bu hayalin devamını o getirecek, ama alacağız işte. içine de hamağımızı koyup nereye isterse oraya gidip hamağımızı asıp sarılıp yatacağız.. kahvaltımızda bal olacak, öğlen yemeğimizde çiğ köfte, akşam tatlımızda güllaç.

    - ama bu yıllar geçmeden, beraber istanbul'u yeniden tanıyacağız/yaşayacağız önce. kadıköy, moda, caddebostan sahil, kanlıca, çengelköy, emirgan, bebek, ortaköy, beşiktaş, beyoğlu, haliç, sultanahmet.. hepsini yeniden birlikte.. adalar.. onlar da bitince bozcaada'da günbatımını izleyip, en son gökçeada'da şarap içeceğiz, bal da yeriz o isterse..

    - trene bineceğiz birlikte. banliyö treni.

    - cheesecake yapacağım ben ona, hele bir fırın alalım.. ve tabii daha binlerce kez şeftali soyacağım..

    - daha çook yatacağız çimlere, erikleri göreceğiz her mevsim manzara'da, içeceğiz geceleri petek'te.

    - varsın burada yazanların hiçbirini yapamayacak olalım, bir gerçek var ki aslında her şeye değer.. bütün bu süreç içinde ben her gece ona sarılarak uyuyacağım..

    işbu liste böyle upuzun, hiç bitmeyecek, hiç tükenmeyecek, hiç doyulamayacak, hep çoğalacak..
    hayat gibi olacak, hayat gibi sürecek, çünkü "o", hayat..

    edit 1:
    - en önemlisini atlamışım, beraber beşiktaş maçına gideceğiz, hatta ben beşiktaş için tezahürat bile yapacağım, söz bir kere çıktı ağızdan..
    - bir de lunaparka gidip bol çığlık atmalı şeylere binmeli..
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap