2 entry daha
  • bulaşıcı değildir. genetik olarak aktarılıyor ve oluşmasının sebebi bilinmiyormuş. çözümü de ne yazık ki yok, uğrayıp gidiyor fakat kendini unutturmadan ziyaretinize yeniden gelen bir hastalık. ellerde ve ayaklarda, deri altında küçük su baloncukları şeklinde oluşup sonra kuruyup, derinin ağzına sıçıyor.
    gözlemlediğim kadarıyla stres baya azdırıyor. şimdilik genellikle birkaç parmak ucumda kümeler halinde ve bir iki minik baloncukla avuç içlerimde ikamet etmekte. kümeler çok büyümedikçe kaşınma yapmıyor, fakat his kaybı yaratıyor ve parmakları kullanmakta sıkıntı yaratma olasılığı var sanırım.
    görüntüsü pek hoş değil, ki benimkiler oldukça küçükler, büyük ölçekte nasıl göründüğünü ve sıkıntı yarattığını tahmin edebiliyorum. önce minik minik su baloncukları oluşuyor derinizin altında, zamanla içleri kuruyup kırmızımsı bir renk alıyor, sonra üstünde ve çevresindeki deri ölüp kuruyup soyulmaya başlıyor. yerinde pembe, hassas bir deri oluşuyor ki zamanla normale dönüyor. küçük ölçekte olduğu için ben sallamıyorum pek geçmesini bekleyip kuruyan deriye vazelin basıp yumuşayıp soyulmasını bekliyorum.
    egzamalı bölgeyi kaşımamak lazımmış bu arada, deri kalınlaşıp fil derisine dönüşebilirmiş, ki şanslıyım benimkiler kaşınmıyor, fakat kaşıntıyı önlemek için çeşitli ilaçlar mevcutmuş, hekime danılışılmalı bu konuda.
    şunu da ekleyeyim, 20 küsür yaşmda ortaya çıktı bende, ki hakkaten de stresin, depresyonun tavan yaptığı zamanlardı ve stresin tek etkisi bu değildi. stress, sıkıntı durumunun vücutta baya yıkıcı etkileri var ki çok ilginç geliyor bana duygusal, düşünsel durumların vucütta bu kadar belirgin değişiklerler yaratması, ruhun bedene zarar verecek kadar sefa pezevengi, huzur müptelası olması filan.
    neyse giderayak hastalığa yeni başlayanlara internette fotoğraflarına bakmamalarını salık veriyorum.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap