9 entry daha
  • 6 aralık 2011 bc minsk pınar karşıyaka maçı'nda ortaya koyduğu 13 sayı 7 ribaund ve 1 blokluk performans iyi bir istatistik olarak göze çarpsa da, maçı sadece 1 faulle tamamlamış olmasının daha çok üzerinde durulmalıdır.

    genelde 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda oynayan oyuncular sürekli bir itiş-kakış içinde olduklarından faul problemi yaşamaları kaçınılmaz oluyor. fakat bu erken faul sıkıntısı türkiye'deki genç uzunlarda daha fazla problem oluyor. bu problemi aşabilmeleri biraz zaman alıyor ve ancak 25-26 yaşlarında daha akıllı savunma yapmayı öğreniyorlar. örneğin karşıyaka'da canlı olarak izleyebildiğim kaya peker, hüseyin beşok gibi isimler faul problemine girmeden savunma yapmayı biraz geç öğrenen isimler. geç öğrendikleri için de nba yolunu erken kapatmış oldular. fakat en son furkan aldemir bu ezberi bozarak akıllı savunmayı erken öğrenmeye başladı ve 1-2 sene içinde nba'e gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    ilkan karaman'ı ise tam çözebildiğimi söyleyemem. akıllı bir savunmacı olarak gözükse de kaya peker ve furkan eldemir gibi canhıraş mücadele eden bir oyuncu izlenimi henüz veremedi bana. sayılarının önemli bir kısmını, uzun oyunculara göre iyi bir şutör olduğu için dış şutlardan buluyor. yani pota altı mücadelesi ile elde ettiği sayılar pek fazla değil. her maçta topladığı önemli sayıda ribauntları ise yine iyi bir takipçi olmasına bağlayabiliriz. ilkan, belki de iyi bir savunmacı olsa da tarz olarak savunmasını gösteren bir oyuncu değildir.
179 entry daha
hesabın var mı? giriş yap