8 entry daha
  • türkiye`de işlerin iyi gittiğini hissettiren sistem.

    kendi özelimde 1 ay kadar önce yaşadıklarımla bunu söyleyebiliyorum. okulunu uzatmış, bir baltaya sap olamamış, işsiz bir üniversite öğrencisi olarak ailemle yaşıyorum. hiçbir gelirim yok. aşırı karın ağrısı şikayetiyle başvurduğum samsun araştırma hast. acilinde bir çok tahlil yapıldı. ultrason çekildi ve safra kesemde taş olduğu teşhisi konuldu. hiçbir sosyal güvencem olmadığı için 100 tl`lik bi fatura çıkarıldı. ve 1 ay içinde ödemem söylendi. daha sonra babam ödedi.

    daha sonra yeşil kart başvurusunda bulundum ve kartı aldım. samsun gazi devlet hastanesinde genel cerrahi uzmanına gittim. tekrar yapılan tahlil ve ultrasondan sonra bir hafta sonraya ameliyat günü belirlendi. fazla uzatmayacağım, hastaneye sabah gittim öğleden sonra ameliyat oldum. iki gece yattım, çıktım ve doktorun yazdığı reçetedeki iki ilacı almak için eczaneye 14 tl ödedim. bunun dışında hiçbir ücret talep edilmedi. hatta doktor kendisine zarf içerisinde hediye olarak uzatılan parayı kabul etmedi.

    bu anlattıklarında ne var ulan diyebilirsiniz. pek fazla tecrübem olmadığı için bilmiyordum ama eskiden doktorların, hastanenin çok daha fazla para aldığını, verilen hizmetin kötü olduğunu çevremden duymuştum. iki kişilik odada kaldım, çalışanlar (hemşire, temizlikçi vs.) güleryüzlü ve yardımsever insanlardı.

    sözün kısası beklemediğim kadar memnun ayrıldım oradan. çalışanların gözüyle sıkıntılar olabilir ama bir hasta olarak gördüklerim beni memnun etti. bu sistemi kuran, çalıştıran, emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. bu hükümet mi, sağlık bakanı mı, eğitim sistemi mi, yoksa sendikalar mı umrumda değil.

    edit: daha yolla tuşuna tıklamadan entry`i zamanın ötesine gönderen arkadaşlara teessüflerimi sunuyorum. kişisel tecrübemi paylaştım neresini beğenmediniz?
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap