23 entry daha
  • “bir varmış bir yokmuş” filmi.

    masalları severiz biz. inanmayı severiz çünkü, inanmayı ve inandıklarımıza tutunmayı. bunu güzel anlatan bir film ondine.

    daha çocukken duymaya başladığımız, ağzımız açık dinlediğimiz, zaman zaman korktuğumuz, zaman zaman gülmekten kendimizi alamadığımız ne çok masal var. bu yüzden değil mi mutlu sonları bekliyor olmamız? bu yüzden değil mi kötü kalpli cadılardan ürküyor olmamız? bu yüzden değil mi beyaz atlı prensimizi arıyor olmamız? ve yine bu yüzden değil mi ilk görüşte aşık olacağımız o prensesi hayal etmemiz?

    hepimizin bir masalı var. ve o masala inanma ihtiyacı. tıpkı bu filmdeki insanlar gibi. çok saçma bulanların, gerçek olmayacağını düşünenlerin bile bir süre sonra bu masala dahil olduğunu görmek ise şaşırtıcı değil. inanma ihtiyacı sizi kurguladığınız dünyanın ortasına atabilir birden, işaretleri inandığınız gibi yorumlayabilir, kelimeleri masalınıza uygun hale getirmek için yontabilirsiniz. tüm güç sizin elinizde, kendi masal dünyanızı yaratmak için tüm güç.

    --spoiler yayınımız başladı--

    ondine’in filmde söylediği şarkı bile öyle masalsı ki. bunun gerçek bir şarkı olmadığını düşündüm ben de, tıpkı ondine’e aşık olan syracuse karakteri gibi. şarkı da kadın gibi büyülüydü çünkü.
    ilerleyen sahnelerde, syracuse ve kızı annie televizyon karşısında iken bu şarkı duyulur ekrandan. adam şaşırır, donakalır;

    syracuse: gerçekmiş.
    annie: tabi ki gerçek, sigur ros’un şarkısı.

    ne demiştik? yeter ki inanmak isteyelim o masala, bizi bizden başka hiçbir güç engelleyemez.

    tabii sigur ros’un bu iş için biçilmiş kaftan olması es geçilmemesi gereken bir detay. oldukça büyüleyici olması, gerçek olamayacak kadar masalsı bir sesle etrafımızı sarması bizi de onların dünyasına çekiveriyor birden. sonrasında syracuse ile aynı şaşkınlığı yaşamak ise heyecanlandırıyor.

    vakti zamanında çok değerli bir yazarımızın da dediği gibi; sigur ros’un bize yaptırdıklarından birisidir bu da. siz de bize katılmak isterseniz buyurunuz; http://www.youtube.com/watch?v=pyut2_wntas

    --spoiler yayınımız son buldu--
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap