37 entry daha
  • yazarı john le carre'ın da cameo yaptığı film.

    --- spoiler ---

    yılbaşı kutlaması sahnelerini dikkatli izlerseniz bir tanesinde smiley'ın arka masalarından birinde oturan mavi gömlekli tombul bir abla var. onun hemen yanında bir ihtiyar dikiliyor. işte o bizimki.

    hatta bir başka sahnede lenin maskeli noel baba ''everybody'' dediği anda ayağa kalkan yaşlı amcanın ta kendisi john le carre!

    jim prideaux * 'nün de dediği gibi ''yalnızlar iyi gözlem yapar.'' mış demek ki!

    öğrencilerinin notre dame taklidi yaparak alay ettiği adamın bacadan giren kuşu hunharca parçalayarak öğrencileri buz kestirmesi bomba bir sahneydi kesinlikle.

    lenin maskeli noel baba'yla rus milli marşı söyleyerek yılbaşı kutlayan ingiliz istihbaratçıları ilginçti gerçekten. (bkz: soğuk savaş)

    kadro güzel. snatch'den tanıdığımız stephen graham bile var. o ekipte belki benedict'in işi çıksa, oynayamasa matthew macfadyen'i getirirdim o kadar.

    aslında gizemli, akıcı, gerilimli, aksiyon dolu bir film değil ama iki saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz izlerken. hele benim gibi türün fanatiklerindenseniz!

    son sahnede olduğu gibi; alkışlar gary oldman'a. daha o basit gözüken jenerikte bile adamın günlük hayatını gördük. denize girişi, gözlükçü ziyareti vs. smiley hedefim olsa hayatını çözmüştüm yani. onun dışında film boyunca o tedirgin edici durgunluğu ve donukluğuyla olsun, karısıyla ilgili sahnedeki ifadesiyle olsun tam smiley'di adam.

    --- spoiler ---

    şuna bir kez daha emin oldum; içinde ciaran hinds olmayan bir casus filmi eksik kalıyor kardeşim! hatta bir de yanına mark strong ekliyorum artık!
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap