1 entry daha
  • oktay taftali.

    1958 erzurum doğumlu. şair, felsefeci, pedagog.

    haydarpaşa lisesini bitirdi, 1982 yılında istanbul üniversitesi felsefe bölümü'nü...

    ilk şiir kitabı pembe aralık 1986'da yayımlandı. suların durulduğu yerde yalnız askerler 1993'te, kan geleneği 1998'de... şiir ahlak ve estetik (deneme, 1993), medya cağında düşünce (deneme, 1995) diğer yapıtlarıdır.

    1980'den beri üç çiçek, poetika, fanatik, düşler dergisi çevresinde yer aldı. oluşum, somut, yazko edebiyat, varlık, sombahar, e gibi dergilerde şiir ve denemeleri yayımlandı.

    ona göre şair ve şiir şöyle bir şey:

    "şair kendisine sunulan bu dünyadan hoşnut değildir. ona göre bu yarım yamalak dünya ve onun yalan yanlış gidişi, sürekli onarılmak zorundadır. şiir yazma eylemi, işte bu onarma çabasının bizzat kendisidir. eğer yalnızca söz ve dil, bu dünyayı onarmak için yeterli olsaydı, imgeye gerek yoktu. ancak şair için,dünyanin eksikliği karşısında dil, çok "az" dır. yetersizdir. dile müzik, ritm, mimari eklense bile fazlaca bir şey ifade edilemeyeceği açıktır. şair, yalnızca maddi bir veri, bina yapımında kullanılan bir tuğla gibi, ele aldığı sözcükleri imgeye dönüştürür, resimler, hayaller, tütsüler, coşku ve gözyaşı üretir. bütün bunlar tasarım dediğimiz büyük sezgi savaşının sonunda, şair denilen ölümlünün dışına çıkar. onun dışında bir hakikat olarak, elinizdeki metni oluşturur. bundan böyle şairin, onarmaya çalıştığı bu eksik dünya karşısında, sıradan bir ölümlü olmasını anlamını yitirecektir."

    ---

    şair, 1980-1999 şiirlerini * * * "sivil aşk yoktur" ismi ile kasım 1999'da gendaş yayınları'ndan yayımlamıştır.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap