5 entry daha
  • yasal uyarı: eğer game of thrones ile ilgili ağır spoiler almak istemiyorsanız sayfayı terk ediniz.

    olayın gelişimi şu şekildedir:

    --- spoiler ---

    1.sezon ve kitaptan hatırlanacağı üzere catelyn stark kuzey ordusunun nehri geçebilmesi için walder frey ile bir anlaşma yapar. anlaşmanın maddelerinden biri robb stark'ın bir frey ile evlenmesidir. fakat robb jeyne westerling ile evlenerek bu anlaşmayı bozar.

    bunun üzerine -özür maiyetinde- riverrun lordu edmure tully ile roslin frey arasında bir evlilik anlaşmasına varılır. aslında olay tamamen düzmecedir. walder frey tywin lannister ile bağlantıya geçer; ihanetleri karşılığında freylere riverrun, bolton'a ise kuzey verilir.

    düğün günü robb stark, catelyn stark, birçok kuzeyli lord ve 3500 kuzeyli katledilir. ayrıca robb'un kurdu grey wind öldürülür, her ikisininde kafaları koparılır ve grey wind'in başı robb'un vücuduna dikilir. robb stark'a son darbeyi vuran kişi roose bolton'ın bizzat kendisidir. edmure tully ise esir alınır.

    olay kuzey ayaklanmasının sonu olur. westeros'un en önemli gelenklerinden biri olan "misafir hakkı" bu olayla çiğnenir, frey ve bolton müttefikleri bile durumdan hoşnut olmaz.

    ayrıca freyler bu durumla ilgili "kuzeyliler bir anda kurda dönüşerek bize saldırdılar" tarzında bir savunma yapmışlardır.

    çok az kitap bir insanda nefret duygusunu bu denli şiddetli bir şekilde uyandırabilir. sadece 8 sayfa süren red wedding bunun doruk noktalarından biridir.

    --- spoiler ---
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap