aynı isimde "sınav (film)" başlığı da var
38 entry daha
  • marx demiş ya "din toplumların afyonudur" diye bence sınavlar da toplumların afyonudur. en azından kendi ülkem sınırları dahilinde bu genellemeyi gönül rahatlığıyla yapabilirim.

    bir nesil düşünün ki kendisini dersanelere kapatıp durmadan test çözüyor. üç saatte olup bitecek bir sınavda maksimum sayıda doğruyu çıkarması için aylarca yıllarca test soruları çözüyor. dünya üzerinde varolan başka şeylere bakacak vakti ve enerjiyi bulamıyor. bir nesil düşününki testlerle sınavlarla uyutuluyor. içerisine sokulduğu bu lanet olası eğitim düzeninde dersanelerin sömürüsüne tahsis ediliyor.

    ama bir sınav yeterli olmuyor. o sınavı atlattıktan sonra bir okula girmek de yeterli olmuyor. okul bittikten sonra tekrar sınavlara girmeniz bekleniyor. kpss, ales, tus... sınavlar bitmiyor ve etrafına bakamadan gençliğini yitirmiş oluyor insan. sınavlarda başarılı olanlar toplum tarafından kabul görüyor ve sınavlarda başarılı olmak daha da özendiriliyor. sanki üç saatte verdiğiniz cevaplar kim olduğunuz hakkında bir fikir verebilirmiş gibi. kim uyuşturucusunu daha yüksek dozda aldıysa kazanan o oluyor.

    eh dünya da bir sınav yeri değil midir islamiyete göre? geldik mi yine afyona?
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap