6 entry daha
  • soz konusu yalnizlik, duzenli ve sureklilik arz eden bir iliskinin olmamasi ise "ici seni, disi beni yakar" bir durumdur icinde bulunulunan. bununla paralel olarak kimi icin avantaj olarak addedilen durumlar bir baskasi icin dezavantaj olabilir. ornegin; isi geregi siklikla (ortalamaya vuruldugunda her ayin 8-10 gunu) seyahat eden bendeniz hemen hemen her seyahat donusunde o dem hayatimda olan kisinin arizalariyla karsilanmisimdir donuste. bir dusunun, 6 saatlik bir ucus, sabahin 10'unda inen ucak, kedi gotu bir surata sahip uykusuz bunye, eve gelindiginde tek beklenti var; huzur. ama onun yerine "neden 3 gundur beni aramadin? ne yaptin oralarda da beni arayacak vaktin yoktu?" seklinde dirdirlar. verilen ornek yasanmis ve lokasyonlar arasinda 7 saat fark olmus olan durumlar da vardir. hal boyle olunca yalnizlik super avantajli. neden? yemisim alana beni karsilamaya birinin gelmesini, evde dirdir edecek kimse yok, kafam sikilmeyecek. paha bicilemez.

    "kardesim seninki de okuzluk, aramamanin bahanesi olmaz" diyenlerdenseniz, yasanmis bir baska vaka; toplami 5 gun surecek iki seyahat, birinden donusun aksami evde gececek ve ertesi gun tekrar yola cikilacaktir. bu sefer hikayenin kahramani henuz "iliskide bulunulan kisi" bile degil. yenilen fircanin sebebi ise "cok sik bir yerlere gidiyorsun, bana ne zaman nasil vakit ayirmayi dusunuyorsun". kardesim keyfime gezmiyorum ki, is amina koyayim seyahat sebebim. ben burada kalinca farkini vereceksen hay hay, benim de cok hosuma gitmiyor yeri geldiginde o kadar oraya buraya gitmek. ama yalnizlik eger isime gucume gerekli ilgiyi gosterdigimde kafamin sikilmemesini saglayacaksa, o zaman alin size bir avantaj daha.

    bunlarin disinda girla ornek verilebilir ve hepsinin ortak yani kafanizin sikilme miktarinin azalmasi seklinde kabaca ozetlenebilir. akil ve beden sagligini korumak kadar buyuk luks kaldi mi bu hayatta?

    bu avantaj beraberinde de tabii ister istemez yuzeysel kisisel iliskileri beraberinde getiriyor, o da arada sirada insanin keyfini kacirabiliyor. fayda/zarar oranini oznel bazda kurup ona gore davranmak lazim.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap