1 entry daha
  • ağır kadrosunun altında ezilen, suya sabuna dokunmadan adeta bir pembe dizi edasıyla altı bölümlük macerasına giriş yapan ve yanlış bir kanalda yayına giren dizi. hbo'da yayına girseydi, benzeri politik arka planı sonuna kadar kullanan the newsroom ve veep ile yarışacak kadar "zeki" olabilirdi. ama usa network kanatları altında ne yazık ki kim kiminle yattı-kim kime laf soktu-kim eşcinsel-kim alkolik-kim ahlaklı dizisi olmuş. bu kadar çok soru sordurduğuna bakmayın, o kadar derinlikli bir işle karşı karşıya değiliz.

    --- spoiler ---
    dizinin tartışmasız en iyi yanı kadrosu. dünyanın en karizmatık ve etkileyici kadınlarından olan sigourney weaver yine bir saniye olsun karakterinden çıkmaksızın kusursuz bir performans sergiliyor. dünyanın en sevimli suratına sahip erkeklerinden james wolk da onun yanıbaşında kendini fazlasıyla izlettiriyor. amerikalıların, ve aslında biz türklerin de, çok sevdiği azmış yaşlı kadın tiplemesini betty white ve cloris leachman'dan devralan ellen burstyn inanılmaz derecede yüzeysel kalmış karakteriyle sinir bozarken; "adrian pasdar gibi bir başkanım olsun, yüz milyor dolar dış borcum olsun" karizmasıyla dolanan bir başkanla fazla "güzel" kadrosunu tamamlıyor.

    politika, ülkemizde pek müsaade edilmemesine rağmen, "büyük" ve zeki dramalara yol açmıştır hep. "the good wife" olsun, "west wing" olsun... bunlar, politikanın sinsi-çıkarcı-hesaplı insanlarını ve onların etrafındakilerin hayatlarına etkilerini derinlemesine inceleyip bu konudan harika hikayeler çıkarmışlardır. oysa "political animals" kendini sağlam kazığa bağlıyor, eşcinsel ve uyuşturucu bağımlısı ve alkolik ve intahara meyilli beterin beteri evlattan tutun anoreksik geline, gerizekalı yeni sevgiliden tutun o tiple nasıl başkan seçildiği ve üstüne üstlük james wolk'a nasıl babalık yaptığı meçhul eski başkanı ile tamamen pembe dizi yaratmaya yönelik karakterler yaratılmış.

    evet, bir kadın politikacının yaşayacağı zorluklar, siyasi hayatı alıp götüren entrikalar var ama bir komedi olan veep bile bunları çok daha zekice ve merkezine dengeli bir şekilde oturtarak yapmayı başarmışken bu kadar "kuvvetli" gelen bir dizinin böylesi üstün körü ele alışı üzüyor doğrusu.
    --- spoiler ---

    altı bölüm bir güzel izlenir, izlenmez değil. ancak zayıf rating'leri dizinin bekleneni vermediği ve vermeyeceğini gösterir nitelikte. böyle kadroya böyle dizi olmamış ne yazık ki.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap