210 entry daha
  • "alevilik eleştirilemiyor" nasıl bir fantezidir yarabbi sen aklıma mukayyet ol!

    bu fantezi dünyasını yaratan sünni elit'i anlarım, ağalar kendi iktidarlarının temellerini kuvvetlendiriyor da, bu avam tabakasının mektep görmüşlerinde bu nasıl bu kadar etki yaratabiliyor çözebilmek mümkün değil.

    "alevi/kızılbaş" dediğiniz insanlara karşı eleştiri diyeceksek sadece 16. yüzyıl'dan tüm dünya edebiyatı ekmek yer.
    hatta bu eleştiri söylemden çıkıp, fiiliyata da dökülmüştür. ve bu topluma yönelik eleştiriyi geçtim, bildiğin katliam olağan hale gelmiştir, hala da öyle görülmektedir.

    sadece abdülhamit döneminde alevi ellerinden, yıldız sarayına rapor gönderen paşaların valilerin raporları beş cilt "kendi tebaamızdan nasıl canavar yaratırız" serisi olur.

    dünyanın neresinde gündüz gözüne bir otel adamı yakıp, hiç birşey olmamış gibi ertesi gün mesaiye gidebilirsiniz sevgili fantezi dünyasının sakinleri.

    dünyanın neresinde, orduyu ve hukuk'u ele geçirdiği söylenen azınlığın, ordunun müdahale etmediği bunca katliama maruz kaldığı ve hukuk kurumlarının müdahale etmediği asimilasyon politikalarına maruz kaldığı görülmüştür. türkiye sizin çok sevdiğiniz benzetmeniz ile, türkiye'nin yahudileri aleviler tarafından yönetildiği için mi, darbede zindanlarda onlar çürüdü, 70'lerde komşuları tarafından katledildiler, 90'larda günışığında yakıldılar, 30 yılı aşkındır zorunlu sünni eğitimi görüyor bebeleri ilkokuldan başlayarak yaklaşık ve köylerine birer asimilasyon memuru atanmış durumda.

    fantezileriniz iyice uçuklaştı, ortada derme çatma bir mutabakat üzerine yükselen devletimiz vardı, onu da alıp, sizden olmayan herşeyi dışladınız. bu ülkeyi fiilen yöneten insanlar, aleviler hakkında, onların inançları ve ibadetleri, ibadethaneleri hakkında demediklerini mi bıraktı ya hu, çıkmışlar eleştiren kovuluyor geyiği yapıyorlar, cümbüşevi mi kaldı, ucube mi kaldı, raks etmek mi kaldı.

    ne kaldı söylemediğiniz allah aşkına.
    beyin kıvrımlarınıza bin selam.
953 entry daha
hesabın var mı? giriş yap