12 entry daha
  • üzerinden neredeyse 20 yıl geçmiş felaket.

    hepsini anlıyorum da o gece lise 2'ye giden şahsımın mışıl mışıl, danalar gibi, mandalar gibi hiç birşey duymadan uyumasını anlayamıyorum. sabah uyandım hava günlük güneşlik.

    bazı girilerde ertesi gün gençliğin kordon'a gittiğinden, kordon'un gayet kalabalık olduğundan dem vurulmuş ki sonuna kadar doğru. o gün ben de kordon'daydım. ama bir sor neden diye.1995 senesinden bahsediyoruz. misal van depremini saniyesinde haberaldık. 1995 senesinde internet yok. o günün haberini bir ertesi gün verecek olan gazeteler, ve kesik kesik yayın yapan yerel kanallar var. bir de fısıltı gazetesi tabii. yani esas felaketin yaşandığı karşıyaka'da bir yakınınız yoksa en fazla dedikodu şeklinde haber alıyorsunuz.

    netice-i kelam pazartesi günü okula gittiğimizde bostanlı'da oturan arkadaşlarımızın anlattıklarından anlamıştık olayın vehametini.nitekim felaket cuma gecesi olmuş ama o sabah okula gelen arkadaşlar sal yardımıyla ana caddeye varabildiklerini anlatıyorlardı ki demek 2 gün sonra sular hala tam manasıyla çekilmemişti.ve bunu anlatan arkadaşlar bostanlı'nın iyi yerlerinde oturan arkadaşlardı. kondu semtlerini düşünmek bile istemem.

    umarım bu 20 yılda azıcık altyapı kazanmışızdır.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap