48 entry daha
  • rebecca hall ve dominic west'in yer aldığı ingiliz gerilim filmi.. yer yer klişeler olsa da başarılı kurgusu, giderek artan temposu, iyi oyunculuklar ve güzel müzikleriyle olmuş dedirtiyor. izleyin efendim.

    --- ağır spoiler, kaç kurtar kendini ---

    gelelim florence ölüyor mu ölmüyor mu? tabiki ölmüyor.
    yönetmen, bir yandan izleyicinin zihninde soru işareti bırakıyor -ki bunu özellikle yapıyor- ancak diğer yandan yer verdiği bazı repliklerle olayı netleştirmeyi de ihmal etmiyor.
    okulun koridorunda müdürün "çocuklar onu çok seviyorlardı, bir kaza olduğunu söyleyeceğim" dediği kişi florence değil maud. bunu söylerken florence'nin önlerinden geçiyor olması onu göremediklerinden değil, aldırış etmediklerinden. florence arkasındayken mallory'nin "orada olduğunu biliyorum" demesi yine florence'nin hayalet olduğunu imgeliyor ama değil. victor adlı yalnız çocuğun florence'ye selam vermesi yine florence'nin ölü olduğunu imgeliyor ama normal bir selam. florence'nin artık hayalet çocuk tom'u görememesi öldüğü için değil sadece yalnız insanlar hayalet görebildiği için. florence ve mallory artık beraberler. ikisi de hayalet göremiyor. müdürün "florence şu sıralar kendinde değil" demesi ve florence'nin mallory'e "şoföre söyler misin beni yolun sonunda beklesin" demesi florence'nin yaşadığını açık şekilde ortaya koyuyor.
    zira altıncı his filmindeki gibi bir durum yok, ölüler ölü olduğunu biliyor bu filmde. ölmüş olsa araba istemez.

    --- ağır spoiler, kaç kurtar kendini ---
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap