21 entry daha
  • orjinali gerçekten de özürlü değil, "engelli" olan, her yıl 3 aralık'ta konuya dikkat çekilen gündür.

    1- özür dileyecekleri bir durum olmadığından, aklı iki kuruş çalışanlar bile engelli demeyi öğrenmiştir.
    2- sayıları çok olsa da yaşadığımız ortamda hayatlarını bizim gibi rahat idame edemeyecekleri için, kendilerini nisbeten güven veren ortamlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışmalarından ileri gelen bir etrafta görememe durumumuz olabilir yeterince.
    3- ülkemiz açısından, orada da hadi istanbul açısından bakalım: istedikleri sokaklara ulaşmaları, yürümeleri, çoğu yerde otobüse binmeleri, toplu taşımayı kullanma, deniz otobüsünü kullanma şansları çok fazla değil.
    4- saçma bir acıma anlayışı nedeniyle ve aynı noktadan başlangıçta vicdanını bastıranlar nedeniyle olmadıkları varlıklara dönüştürülen insanlardır ülkemizde. belki senden daha yetenekli, daha zeki, daha çok şey başaran insana sen kolunda, bacağında sorunu var diye destek olmak dışında her türlü saçmalığı yapan, son noktada görmezden gelen beynini kullanmadan yaşayan insanlar nedeniyle kendilerini ifade etme şansları daha azdır bu insanların.
    5- biz olduğumuzu, herhangi birimizin kıçıkırık bir düşme sonrasında kendilerinin yaşadıkları zorlukları sert bir şekilde farkedebileceğiniz gibi, birgün yanyana oturmanız gerekebileceğini de düşünmelisiniz.
    6- kendimizi bu konuda eğittikten sonra, çocuklarımızı da eğitmeli ve "bak kardeş, yazık " yerine; "bak kardeş, hadi oynayın" demeliyiz.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap