36 entry daha
  • amcadan yeğene kalan en güzel miras.

    ben gerçi amcam beşiktaşlı diye beşiktaşlı olmadım ama sülalede beşiktaşlı olarak anılan ilk insandı amcam. amca da sülalenin en marjinal adamıydı. herkes tutucu zihniyet sahibiyken amcam sülalenin fırlamasıydı, anarşistiydi. böyle siyah beyaz tv karşısına sandalyeyi koyar. oturur ve trtde yayınlanan maçların birini açar izlerdi. benle gelir çocuk gibi oyunlar oynardı babam yaşındaki o adam. severdim lan amcamı nedense. dikkatimi ordan çok çekti amcam ve beşiktaşlılığı. hiçbir zaman amcam beşiktaşlı lan hadi ben de olayım demedim. hiç hem de. asla. ama beşiktaşlı oldum.

    benim yeğene de (ben amcası oluyorum) ben bıraktım beşiktaşlılığımı. ama aslında bu da ben beşiktaşlıyım diye onun beşiktaşlı olması gibi bir şey değil. dayısı, dedesi çocuğa feneriumdan servet akıttılar resmen 5 yaşına kadar. aziz yıldırım niangın, kejmanın paralarını falan hep benim yeğen sayesinde çıkardı öyle söylim. çocuğa sabah akşam fener marşları ezberlettiler falan. ben naptım peki? hiçbir şey. çocuğa baskı kurmadım. sadece beşiktaştan bahsettim ona. beşiktaşı çok sevdiğimi, beşiktaşı sevmenin güzelliğni anlattım. valla bak. tabi ben çocuklarla güzel iletişim kuran biriyimdir. çocuk diliyle anlattım bunu ona. sıkmadım onu baymadım. kendimi ona sevdirdim ama. amcam diye çok sevdi beni biliyorum. şuan 9 yaşında aşağı yukarı. çılgıncasına bir beşiktaşlı. buz gibi soğuklarda inönüye gitmek için can atıyor ve sadece son 1 yılda 3 kez inönüde maç izledi o çocuk (lanet olsun ki 2 maçta da puan kaybetti bizim hıyarlar, hatta 2 maçta 1 gol bile izlettiremediler bu küçük çocuğa, buna rağmen sevgisi hiç azalmadı) bana hala olsun amca bu yıl kötüyüz ama olabilir seneye iyi olacağız diyebiliyor o çocuk. gol izleyemedim ama olsun forvetimiz yok, forvet alınca daha çok gol atıcaz diyebiliyor lan 10 yaşında çocuk. formasını alıp, posterlerine sarılacak kadar quaresma hastasıydı ama olsun bizim artık fernandesimiz var diyebiliyor o çocuk. sonra bana diyorlar ki sen niye ekşisözlükte negatif beşiktaşlılara hep çatıyorsun. çatarım. 10 yaşında çocuk kadar olamıyorsunuz çünkü. neyse konu dağıldı.

    amcadan yeğenedir beşiktaşlılık bence. eminim benim yeğenin yeğenleri de beşiktaşlı olacak. ne mutlu onlara. (hem o zamana kadar kansere çare de bulunur*)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap