17 entry daha
  • 2000'li yılların fosforlu cevriye'si. adına kitaplar yazılacak, filmler çevrilecek, hatta belki de angara'nın bağrından bir andrew lloyd webber çıkıp adına pavyondaki bebe diye bir müzikal yazacak. sahnede kendisi tarafından saldırılmak, süsülmek, aşağılanmak ve ereksiyonun namümkün olduğu şartlar altında altına yatmak için büyük paraları gözden çıkartan orta anadolulular şahsi kanaatimce türk yeraltı edebiyatına nadide bir inci kazandırmak üzere, hem de ağır roman'ın papucunu dama atarcasına.

    çok mu ütopik buldunuz? o takdirde sarı tutku için yazılmış aynı adlı muhteşem şarkıya buyrun. janr tabi ki angara havası. sözlerini cumhuriyet ve dünya tarihinde internet ortamına ilk aktaran kişi olmaktan gurur duyuyorum, işte o sözler, copy paste değil alın teri:

    dönüm dönüm var tarla
    acımaz satar valla
    herkes tanır alemde
    dolaşıyor milyonlarla

    ulus cebeci fark etmez
    gazinodan hiç çıkmaz
    sarı tutku oynayınca
    içer içer hiç bıkmaz

    arabası son model
    para akıyor illegal
    hadi masalar donansın
    hiç mühim değil masraflar

    ulus cebeci fark etmez
    gazinodan hiç çıkmaz
    sarı tutku oynayınca
    içer içer hiç bıkmaz

    tanır onu ankaralı
    hiç olmuyor ki oralı
    alemde var atarı
    üç bin beşyüz havası

    ulus cebeci fark etmez
    gazinodan hiç çıkmaz
    sarı tutku oynayınca
    içer içer hiç bıkmaz

    ekmek parası için pavyonda çalışmaya başlayıp sonra bir fenomen olan bu kadın nasıl olup da fenomen olmuştur, bu yollardan nasıl geçmiştir, geçerken kimlerle karşılaşmıştır, kaç kadına "boyun devrilsin heriiif" diye bağırtmıştır ve en önemlisi şarkıda bahsi geçen illegal paralar nereden kimden gelmiştir; işte bunların hepsi bir başyapıt için gerekli un, su ve yağdan ibaret olup helvayı yapmak sevgili türk yeraltı edebiyatçılarının harcıdır.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap