35 entry daha
  • sadece böyle olsa iyi, kaynar suya atılmadan önce poposundan kafasına kadar şiş sokuluyor. neden? kaynar suya atıldığında kıskaçlarını sıkıca kapattığı için sonradan etini ayıklamak zor oluyormuş. şiş sokunca kapatamıyor kıskaçları. peki neden her şey canlı iken yapılıyor? çünkü öldüğü an üzerindeki bi ton bakteri deli gibi çoğalıp toksin salıyor ve gıda zehirlenmesine neden olabiliyor. eti de anında bozulup kokuyor, zehirlemese de yiyemiyormuş insanlar. zavallı aç insanlar.
    beyni yok bilmemne diye sallamayın, hayvanın kanında kortizon seviyelerinin arttığı ve kuyruğunu çektiğine dair bir çok çalışma var. yani acı çekiyor ve kaçmak istiyor.
    bir diğer pişirme yolu da ızgara, onun için ise hayvanı tek hamlede ortadan ikiye ayırıp pişiriyorlarmış, o daha mı acısız bilemem. beni ortadan ikiye kessinler istemem. kesene anlık gelebilir de bana gelmez bence.

    bir de pişirmeden önce dondurucuya koyma olayı var daha az acı hissetsinler diye de yalan o. daha az adrenalin salgılasın ve eti lezzetli olsun diye. neyi onlar için yapmışız ki bunu yapalım. başka yollar da var yok gözüne vur bayılsın yok kafasına vur. bir kere bu arkadaşın sinir sistemi daha çözülemedi, sen mi çözdün de acı çekmiyor diyorsun. aksine insandan bile daha çok acı çektiği söyleniyor çünkü acı çekince şoka giremiyor. şoka girse kurtaracak ama yok ölene kadar hissediyor.

    bok yiyin yani onu demek istiyorum.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap