228 entry daha
  • güzel bir finalle 3. sezonu biten dizi.

    the killing, gerçekçi yapısıyla, karakterlerin samimiyetiyle, yapmacıklıktan uzak duruşuyla, bildik amerikan polisiye-dram dizilerinden çok farklı olmasıyla, senaryosuyla, hikayenin işleniş şekliyle, bazen ağır temposuna rağmen insanı içine çeken gizemli havasıyla, karanlık atmosferiyle, "katil kim ?" sorusunun yanında başka birçok şeyi sorgulatan haliyle benim için çok özel bir dizi. bu diziyi izlemekten büyük keyif alıyorum.

    --- 3. sezon finali spoiler ---

    onlarca kızın ölmesine, ray seward'ın suçsuz yere asılmasına, adrian'ın yetim kalmasına, bullet sebebiyle holder'ın depresyona girmesine ve linden'ın hayatının şokunu yaşamasına neden olan skinner'a söverek yazıma başlıyorum. ulan aklı başında adam sandık, katil ibnenin biri çıktın. öldürdün herkesi amına koyayım ya. bir de linden'a yalvarıyor, "sen öldür beni" diye. normalde linden öldürmezdi ama kadının sinirleri alt üst oldu. neyse eline, yüreğine sağlık linden abla.

    toplumun çarpık düzeni, toplum dışına itilen gençlerin dramı, aile ve çocuklar arasındaki uçurumlar, sosyal adaletsizlik, bir idam mahkumunun son günlerindeki gerilimi ve iç dünyasına dönüşü, cinayetlerin arkasındaki gizemin yavaş yavaş çözülmesi, holder ve linden'ın iş ve özel hayatlarındaki sıkıntıları yine güzel bir hikaye ve başarılı kurguyla ekrana getirildi.

    özellikle ray seward karakteriyle diziye dahil olan peter sarsgaard'ın performansı muhteşemdi. karakterini adeta yaşadı. o yansıttığı gerilimden etkilenmemek çok zor. hele o idam sahnesi, dizinin unutulmazları arasına girdi diyebilirim.

    --- 3. sezon finali spoiler ---

    hep yağmur yağsın, hiç güneş açmasın, linden hep aynı kazağı giysin, holder takım elbiselerden uzak dursun, arabanın içinde yiyip içsinler, linden sigarayı bıraksın ama hep holder'dan otlansın, insanların içindeki karanlık, toplumun bataklığa sürüklenişi, hukukun, siyasetin çıkarlar uğruna kullanılışı hep anlatılsın ve the killing 4. sezonuyla ekrana gelsin.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap