• sinema festivallerinin havasindan midir suyundan midir bilmem, manasiz bir metamorfoz gozumlenir. festival seyircisi iki gun evvel sizle frank dux un hayatinin anlatildigi kan sporunu izleyip "huuuup" diye agzindan ses cikarmis, film sonunda parenedeler atmis olsa bile, gosterimin oldugun salona yaklastikca durusu davranisi degisir.
    bostanci bakirkoy deniz otobuslerinde de gozlemleyip hayret ettigim bu ani beyefendilesme, aristokratlasma, maalesef gozlerde donukluk, hareketlerde zombilir, algida aliklik, ellerde ayna ustunde sinav ceken orumcek durusu(kopirayt ssg), gozlerde mustehzi atilla dorsay bakisi seklinde cereyean eder.

    bu semptomlari gosteren ve tanidigimiz ettigimiz adam olmaktan cikip kasnak festival seyircisi olmus adamlarla dolu bir salonda film izlemek de takdir edersiniz ki rahatsizlik verir. sanki sempozyuma gelmis gibi her shanede "kadraj soyle, wide angle boyle" cikarimlari yapmaya calisan bu zatlar filmin asil anlatmak istedigi ya da anlatamadigi her turlu detayi kacirip sizin de yakalamaniza paylasmaniza izin vermezler.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap