28 entry daha
  • bende özel bir yeri olan araba..

    kendisi ilk arabam.. araba kullanmayı öğrendiğimde "acaba ne alsak da ağzını burnunu dağıttığımda içimiz sızlamasa" diyerek oto satış sitelerinde fink attığımız dönemde bir ilanda gördüğüm ve ilk bakışta scarlet kırmızısına vurulduğum skoda'nın emektar cevvali..tam olarak bu : bak bugüne kadar ( 3 yıldır ) 3 araba markası değiştirdim, ben bu arabadan aldığım hazzı, adrenali başka arabadan alamadım..

    benimki 94 modeldi, allah ne verdiyse sürüyordum artık.. o asil kırmızısıyla caddede kendimi hemen belli ediyordum.. benim için ışıklarda saygı duruşuna geçen nice şoföre denk geldim.. eski olması sizi yanıltmasın dostlar ben bu arabayla 100 km. çıktığım günleri de biliyorum.. belki ani sollama yapamıyordunuz, hızlandığında bildiğiniz bütün duaları okuyup helallik almadığınız insanlar gözünüzün önünden bir film şeridi gibi geçi veriyordu ama yine de yol tutuşu iyiydi mübareğin..

    dediğim gibi kendisi ile olan ilişkimizde ilk arabam olmasından mütevellit bende yeri ayrıdır.. mesela ben direksiyonla sevişmeyi bu arabada öğrendim.. kendisi sağolsun hidroliğin h'sinden bihaber olduğu için bacak kadar boyumla o direksiyonu her çevirmeye kalkıştığımda bir bütün oluyor, abanıyor da abanıyordum.. kollarımın takatini yitirdiği bazı günlerde eğer yan koltuğumda biri varsa sağolsun onun da ayağı ile ittirmesiyle şerit değiştirebiliyordum.. peki şikayetçi miydim? asla ! eğer kollarım bu yaşta hala diriyse bunu bir çocukken kırdığım bahçe duvarına, bir de bu arabanın direksiyonuna borçluyum.. ama itiraf etmeliyim ki eşimin araba hediyesi olarak bana direksiyon kilidi aldığı gün gülme krizinden çıkmam için acile gitmem gerekti..

    vites değiştirmek ise ayrı bir adrenalin kaynağı bu araçta.. az polis çevirmesine maruz kalmadım..

    - 06 hjgh sağa çek phıstt !
    + hayırdır memur bey?
    - hanımefendi bu aracın şoförsüz yol aldığına dair ihbar aldık..
    + haa yok yok, ben debriyaj, fren yaparken içeri göçüyorum da ondandır hehe..
    - ??!!..

    o vites kolu da özellikle araba için yapılmış bir mühendislik harikası.. bakmışlar ki bu araba en fazla 60 görür, "ne yapalım da insanları hızlandırmayalım.. en iyisi vites attırmayalım" diye yapılmış.. arada tekmeyle değiştirdiğim oluyordu.. yine de bir günden bir güne bana "ne vuruyon lan ?!11" demedi.. çok efendiydi çok.. ama işte benim düşünceli eşim baktı ki hala araba değiştirmeye çok var, gitti bana çelik aksamlı, kuş kadar hafif depriyaj, fren ve gaz pedalları aldı.. ben artık o kadar bütünleşmiştim ki arabayla "ben değiştiririm bunları , sen getir bana ordan alet edavatı" bakayım dedim ama yine de bir ustanın elinden yapılmasını daha uygun görüp değiştirtmişti..

    efendim bu araba ayrıca yayla gibidir, bilinsin.. içi çok geniştir, arkada çok rahat 4 kişi gidilebilir.. bagajı şu anki c sınıfı bir çok araçtan daha geniştir.. ön konsolu plastiktir, ateşle yaklaşmayınız.. ama koltukları rahat sayılabilecek düzeydedir..

    sanırım unutamadığım tek problemi - ki bana göre eğlencesi - hararet sorunu.. ben görmedim ki bir favorit hararet yapmasın.. o hararet göstergesiyle yaptığım bakışmalarda yaşadığım gerilim hala aklımda.. hayır kendim için korkuyorsam namerdim.. en büyük korkum birgün o buhar basıncıyla kaputun fırlayıp bir masum aracın üzerine düşmesi ve insanların vebalinin üstüme kalmasıydı.. hararet sorunu olan bir arabaya gaz verecekseniz pedaldan değil yürekten vermeniz lazım:

    - hadi aslanım ! hadi koçum benim ! sen ne yollardan geçtin.. bunu da atlatırsın.. eve kadar dayan bak ben sana erikli dolduracağım, ooohh mis gibi uludağ zirvelerinden sadece senin için.. tamam mı canım? tamam mı benim yavru ceylanım..

    denedim, %100 çalışıyor.. diyorum ya çok farklı bir bağımız vardı.. ben bu araba sayesinde erkeklerin arabalarıyla olan ilişkilerini çözdüm, kitap yazıp imza günü düzenleme potansiyeline geldim.. biz böyle böyle bu arabayla ankara'dan kuşadası'na ordan antalya'ya geçtik peheeyy dile kolay.. arabamı seviyordum, seviliyordum.. yemin olsun satarken çok üzüldüm sözlük.. onca şeye rağmen hala yolda bir favorit görsem "ceylan ceylaaan" diye gözlerim dolar.. beni bugünlere getiren arabadır.. yine de şiddetle tavsiye ederim..
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap