76 entry daha
  • spoiler....

    sevenler sevmeyenlerin bu filmi neden sevmediklerini,
    sevmeyenler de sevenlerin bu filmin nesini sevdiklerini merak ettikleri film.

    bunun dışında gerçekten kötüydü yahu. öyle böyle değil. senenin en kötü filmlerinden bir tanesi. sıkça, yüzlerce kez dendiği gibi karayip korsanları'nda yapılan şey burada da yapılmaya çalışılmış. korsan türüne yapılan sağlam dokunuş burada western türüne yapılamıyor ve haliyle western canlandırılamıyor. hatta "westerni canlandırayım, itibarını kazandırayım, tekrar popülerleştireyim" derken westerni gömüveriyor film. bu filmin gişede iki seksen yatışıyla (daha sonra bütçesinin çoğunu kurtarabildi ama gene de zarara girmekten kurtulamadı) bir daha büyük bütçeli western çekilmeyecektir. zaten son yıllarda çok az çekiliyordu western. öte yandan gore verbinski'nin animasyon türündeki rango'su westerni bu filmden daha iyi kullanıyordu. rango'nun gerisinde kalmayı başarmış verbinski.

    senaryo epey kötü. zaten filmin asıl sorunu senaryosu. o kadar dağınık ki sıkılmamak mümkün değil. iki buçuk saatlik eğlencelik değil sıkıcılık... diyaloglar epey vasat. espriler bir kaçı dışında kötü. müzikler vasat. gereksiz sahneler ve hikayelerle doldurulmuş, türe hiçbir şey katmayan, türe bir şey katmasını geç-klişeleri en kötü şekilde kullanan, tonto-dan dışında hiçbir karakteri zerre umursamayan, sürprizi sıfır, son 40 dakika kala sürpriz diye karşımıza koyduğu şeyleri aslında daha filmin ortasında açık eden, "boş bir film değilim. beri yandan kapitalizmi eleştiriyorum" şeklinde kendisini önemsemesi komik olan (film rango'daki kadar etkileyici bir eleştiriye sahip değil) bir film. tom wilkinson, atık kendisini bir filmde izlemekten zerre haz etmiyor olsam da helena bonham carter, barry paper, william fitchner... hepsi harcanmışlar.

    olmuyor. karayip korsanları ekibi bu kez hedefi tutturamıyor, hatta hedefin yakınlarına bile ulaşamıyor. johnny depp de bir zahmet kariyerine çekidüzen versin. artık bu karakterleri bıraksın.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap