7 entry daha
  • ana muhalefet partisinin milletvekilinin aslında gayet yerinde olan, ancak hükümet tarafından sırf muhalefet partisi istiyor diye büyük ihtimalle kabul edilmeyecek olan teklifi.

    aynı zamanda hükümetin uzun dönem süresini düşürmeye çalıştığı şu günlerde, ana muhalefetin misillemesi.

    eşşekler gibi 15-20 yıl arası sürelerde lisans, yüksek lisans veya doktora yapmış bir adamın ödeyeceği vergiler + beynini kullanarak ortaya koyacağı iş gücüyle ülkeye daha kısa sürede, daha verimli bir şekilde katkısı olacakken 6 aylık süreyle bu katkının önünün kesilmesi makul bir durum değildir. pek tabi ki insan olarak bir ayrım yapmak söz konusu değil ama nitelikli iş gücü ve bu gücün ülke yararına pozitif anlamda kullanılması açısından üniversite okumuş bir adamla okumamış adamı bir tutmak ve bunun haksızlık olduğunu savunmak andavallıktır. üniversite okumayan bir adam 20 yaşında askere giderken, okuyan adam ise normal şartlarda 25-30 yaşları arasında askere gidebilmektedir.

    mesele ülkeye yarar sağlamaksa, kısa sürede iş hayatına atılan bir lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu hem potansiyel olarak üretebileceği şeyler hem de nispeten yüksek olacak maaşından çat diye kesilen yüksek vergilerle ülkesine daha fazla yarar sağlayacaktır.

    kaldı ki bir insan muhtelif imkansızlıklar nedeniyle üniversite okuyamadıysa bile açık öğretim denen bir alternatif bulunmaktadır. asgari maaşla çalışan bir insan -evet kabul, çalışırken okumak zordur ama gerçekten isteyen bir insan için imkansız değildir- biraz olsun dişini sıkarak dışarıdan da üniversiteyi bitirebilir ve kısa dönem askerlik/asteğmenlik hakkına sahip olabilir. zira en ücra köylerden bile şehirde varlık içerisinde yaşayan insanlardan çok daha zeki ve çok daha başarılı öğrenciler çıkabilmektedir ve bu insanlar bir şekilde hedeflerine ulaşabilmektedir. dolayısıyla üniversite okumakta maddi güç mühim olsa da tek belirleyici özellik değildir. çalışma azmi olmadıkça dünyanın en zengin adamı olsun o kişi liseyi bile bitiremez.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap