20 entry daha
  • zamanında bu adamların zihniyetlerinin karanlığı kabbbak gibi ortadayken, "tehlikenin farkında mısınız?" sloganlarını gereksiz bir hezeyan olarak gören ve "demokrat" ambalajında "değişim" adı altında dış destekli bu harekete doğrudan/dolaylı destek veren köşe yazarı/sanatçı?/toplum önderleri artık "ancak ve ancak" paris'e, londra'ya gittiklerinde opera izler, instagram twitter'dan hayranlıklarını paylaşır, bizler de soğuk pazar sabahları sucuklu yumurtamıza ekmek banarken henüz açılmış uykularımızın boşluğunda gazetelerin pazar eklerinde okuruz izlenimlerini...

    mustafa kemal, sofya'da izlediği bir opera sonrasında "balkan savaşında neden yenildiğimizi anladım" demiştir ama bu anlayışın derinliği birçoklarına sığ gelir.

    mevzu yalnızca bir opera değil, nasıl bir yaşamı ve toplumu tercih ettiğinizdir. bilim-kültür-sanat bir bütündür, bir bütün olarak yaratılır-yaşanır. siz bu ayaklardan birini keserseniz, döngüyü geri dönülmez bir şekilde bozarsınız ki aslında çoktan bozdunuz, bozduk.

    bundan belki 30 sene sonra, tepenizden aşağı haçlı bombaları inerken ve sevr sonrası uykuda olan hesaplaşmanın defteri tekrar açılırken nerede hata yaptığınızı düşünürken yine suçu latin harflerine, kılık kıyafet devrimine filan atarsınız artık.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap