2236 entry daha
  • bir kadında iki şeyden nefret ediyorum:

    haklarımızın hiçe sayıldığı bir toplumda yaşıyoruz. kadına şiddet, tecavüz, mahalle baskısı, erkek istediği kadar sevişebilirken, kadının bakire olmayanının öldürülmesi, dövülmesi, insandan sayılmaması vs...

    bazen erkeklerin empati kuramadığını düşünüyorum. asla kadın gibi hissedemeyecekleri için, sokakta yürürken onlar kadar korkamayacakları için, asla bir kadın gibi/kadar taciz edilemeyecekleri için, içgüdüsel olarak bir çocuğu sevemedikleri için vs...

    bu erkekleri gözümde haklı bir konuma tabii ki sokmuyor. ama bir kadının bu empatiyi kuramaması benim için kadını en itici yapan detay!

    nasıl mı?

    mini etek giydiğinizde, dekolte verdiğinizde ya da ne bileyim illa açık bir şey olmak zorunda değil, absürt, sıra dışı bir şey giydiğinizde erkeklerin size bakması olağandır. kabul edilebilir değil, ama olağandır. ama kadının bakmasını kabullenemiyorum.

    sen! en çok tacize uğrayan, en çok o gözlerden rahatsız olan sen! en çok "sevgilim ne giydiğime karışmasın istiyorum" diyen sen! babasıyla ne giyeceği konusunda en çok kavga etmiş sen! annesi dayak yediği için en çok ağlayan sen! nasıl olur da aynısını başka bir kadına yaparsın? nasıl olur da onu gözlerinle taciz edersin? nasıl olur da iş yerinde üç beş kişi oturup orada olmayan hemcinsinin saç rengini, etek boyunu, yaşam tarzını eleştirirsin? nasıl olur da "orospu" damgasını herhangi bir erkekten önce sen yapıştırırsın? ve sonra nasıl olur da hala "kadınlar üzerinde çok yüksek mahalle baskısı var/bir yere laf yemeden gidemiyoruz/özgür değiliz" diyebilirsin? yaptığının dolandırıcılık yaptıktan sonra "ekmek çalan öldürülmeli" demekten farkı yok.

    sen benim gözümdeki en itici yaratıksın!

    **********

    bir de beni gerçekten çok rahatsız eden ikinci bir konu var:

    bakire olmanın utanç verici olduğunu düşünmediğim gibi, sayısız kişiyle birlikte olmanın ayıp ya da "kaltaklık" olduğunu düşünmüyorum. kadın seks yapmak istiyorsa yapmalı, istemiyorsa yapmamalı. kendi nasıl istiyorsa öyle olmalı cinsel hayatı. diğer kişilerin ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. bu ön notu ekleyip entrime geri dönüyorum.

    ikiyüzlü bir toplumda yaşadığımız doğrudur. ancak kadının bu toplumda ikiyüzlüleşmesine tahammül edemiyorum.

    özellikle mezun olduğum lisans bölümünde (ve sonrasındaki akademik hayatımda) kadın populasyonu yüksek bir çevredeyim. kadınlarla fazlaca haşır neşirim. hiçbirinin cinsel hayatı zerre ilgimi çekmiyor. ancak bir ortamdayken konu üremeye, cinsellik konuşmaya gelince bir anda meryem ana kesilmelerine o kadar çıldırıyorum ki...

    hepimiz 25-35 yaş arasındaki üniversite okumuş insanlarız. meninin nasıl bir şeye benzediğini bilmiyor gibi yapmanız sizin hakkınızda "ay bu bakire. hiçbir şey yaşamamış" diye düşünmemi sağlamıyor. sizin son derece cahil ve ikiyüzlü bir insan olduğunuzu düşünmemi sağlıyor. oral seks deyince "aaa o ne?" demeniz latincenin dibine vurduğunuz bir bölümde sizi gerizekalı gibi gösteriyor. "nasıl yani? grup seks derken?" demeniz sizi tam bir beyinsiz yapıyor. grup seksin ne olduğunu bilmek sizi orgy master yapmaz.

    bunları bilmeyen kadın olabilir. yanlış anlaşılmak istemem. ama benim çevremdeki insanların bunları bilmemesi imkansız. hepimiz "monica bellucci 15 dakika tecavüze uğruyormuş lan" deyip irreversible filmine koşa koşa gitmiş insanlarız. hepimiz there's something about mary filminde cameron diaz'ın saçına jöle olarak sürdüğü meninin neye benzediğini gördük. hepimiz belki okulda hiç öğrenmemiş olsak da en azından sinemada, dizilerde maruz kaldık cinsel öğelere...

    ama bu saf kız ayaklarına yatmak neden? konuşmayın ya. o konu açıldığında yorum yapmayın hiç daha iyi.

    işte susmak yerine bir şey bilmiyormuş gibi yaptığınızda bana ne hissettiriyorsunuz biliyor musunuz? "aslında ben çatır çatır sevişiyorum. ama böyle bilmiyormuş gibi konuşarak namusumu temizliyorum ve ikiyüzlülük yapıyorum. çünkü ben sevişen insanlara "orospu" derim, onları namussuz olarak görürüm. kendimden bildiğim için başkasını namussuz ilan etmeyi, başkasının bunu bana yapmasına izin vermem. ben böyle davranacağım sonsuza kadar. siz beni temiz kız olarak görürken, ben sizin arkanızdan demediğimi bırakmayacağım"

    işte böyle olunca yine en başta söylediğime dönüyoruz. yine kadın kadını taciz ediyor... öyle kadına sıçayım ben.
4396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap