83 entry daha
  • eğer amacınız spiderman'in ağ atarak etrafta dolanmasını ve bol cgi görmek ise,senayoyu da salla diyorsanız rahatlıkla gidebilirsiniz, çünkü filmde hikaye yok gibi bir şey.şimdi hiç kimse çıkıp bana bu süper kahraman filmi hikayeye ihtiyaç yok demesin.sam raimi'nin spiderman 2 filminde bir kahraman hikayesi nasıl anlatılır gördük.peter parker/spiderman çatışmasını iyi bir şekilde yansıttığı için,raimi'nin filmi şu anda en iyi spiderman filmi olarak görülüyor. keşke raimi den biraz ders alsalarmış.ama tabi yine de film spiderman 3 faciası gibi de değil onu da belirtelim.

    --- spoiler ---
    hikayenin en büyük eksisi düşmanların iyi tanıtılmaması, ortaya çıktıklarından, hemen hemen 5 dakika sonrasında ise yok olmaları. rhino nun ve goblin in görünme süreleri en fazla 5'er dakikadır herhalde.film boyunca harry'i anlatıp goblin'i 5 dakikada hibe etmek de ayrı bi olay.rhino'nun fazla üzerinde durulmaması bilinçli yapılan bir hamle, sinister six için heyecan yaratmak amaçlı gibi bir şey.ama gwen'in ölümüne neden olan goblin'in üzerinde durmamak, gwen öldükten sonra peter'ın goblin'e hiç bir şey yapmaması ise başka bir sorun.duyduğum kadarıyla marc webb 3 saatlik bir film yapmış ve doğal olarak her şeye burnunu sokan holivud stüdyoları bunun kısaltılmasını istemiş.electro'nun amaçsızlığı, durup dururken çok sevdiği spidey'e düşman kesilmesi ve diğer düşmanların derinleştirilememesinin sebebi de büyük ihtimalle bundan kaynaklı.umarım dvd, blu ray versiyonları için daha iyi bir versiyon sunarlar.

    o iki uçağın çarpışmadan son anda kurtulma sahnesinde ise koca bir hasstir çektim ve bir kaç kişiden tepki aldım.tamam şehrin elektiriği gitti anladık da uçağın radarı da mı gitti lan.hadi o da gitti acil durum telsizi falan da mı yok olm.ve o son anda iki uçağın uç uça çarpışmadan kurtulmasına diyecek söz bulamıyorum.araba mı lan bu sağa kırıp yandan geçiyon.sırf spidey vs electro sahnesine heyecan katabilmek için yapılmış rezil bir klişe işte.

    gwen'in ölümü iyi kurgulanmıştı.ama sonrasında peter'ın, mezar başındaki sahnesi de romantik-komedi filmlerinde bulunan bir klişe idi.gwen'in ölümünden sonrası üzerine de pek durulmamış,büyük ihtimalle 3. filmin başları böyle geçecek.işte gwen'e böyle oldu diye mary jane den uzak durmaya çalışacak falan filan.ama sonra kaptıracak kendini mahallenin seksi kızılına.

    oscorp'ta çalışan felicia, 3. filmde karşımıza black cat olarak çıkarsa güzel olabilir. alistair smythe'ı kullanacaklarını pek sanmıyorum.

    fimin esas amacı sinister six'in yavaştan temelini atmak ve 3. filmde spidey vs sinister six kapışmasını gösterbilmek gibi geldi bana.

    bu arada credits'ten sonra herhangi bir sahne gelmedi. bir haberde x-men dofp filmine dair bir sahne olacağını görmüştüm ama herhangi bir şey yoktu.
    --- spoiler ---
160 entry daha
hesabın var mı? giriş yap