82 entry daha
  • çocukken en sevdiğim çizgi film karakteriydi. bütün arkadaşlarım tsubasa, leonardo, wolverine, spider man diye gezinirken ben hep gambit olmayı hayal ederdim. o zamanlar birlikte oynadığım arkadaşlarımdan o kadar çok "gambit kim a.q.?" bakışları almıştım ki, bana böyle mükemmel gelen bir karakterin, hiç himsenin umrunda olmamasına şaşırıyordum.

    yıllar geçti biz büyümeye başladık. marvel, çizgi filmleri filmlere dönüştürmeye başladı. ama gambit bir kez daha hayal kırıklığı yaşatmıştı bana. 2000, 2003 ve 2006. filmler arka arkaya geliyordu. ama gambit hiçbirinde yer almıyordu. hatta filmler geldikçe wolverine karakteri o kadar çok ön plana çıkartılmıştı ki, sıradaki filmin wolverine olarak çıkması hiç şaşırtıcı olmamıştı. üzerine bir de x-men serisinde görmezden gelinen gambit, nasıl oluyorsa wolverine'de yer alıyor ve de arka plana itilen, o müthiş karizması wolverine'in gölgesinden öteye geçemeyen bir yan karakter olarak perdeye yansıtılıyordu.

    evet bizler, gambit'e hayranlık duyan ufak bir kitleden ibarettik sadece. çocukluğumda inanmak istemediğim bu gerçek artık tüm çıplaklığıyla karşımdaydı. bütün dünyada wolverine, x-men deyince akıllarda oluşan ilk imgeye bürünmüştü artık. gambit ise bodrum'a yerleşen emekli bir albay olarak tanınıyordu çevresince.

    ama marvel bünyesinde bu azınlığı temsil eden öz x-men ekibi bu duruma daha fazla kayıtsız kalamazdı. günler süren gizli toplantıların ardından mystique'i lauren shuler donner kılığına sokarak, gambit'in beyaz perdeye aktarılacağını açıkladılar. gambit vizyona girene kadar da lauren shuler donner'ı pentagonun alt katlarında gizli bir hücrede tutmaları bekleniyor. böylece gambit vizyona girdiğinde, mutantlar arasında ırkçılık yapan bütün marvel çalışanları gereken dersi almış olacak. gambit de mutantlar içinde neden ayrı bir yere sahip olduğunu bütün dünyaya gösterme şansını elde etmiş olacak.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap