55 entry daha
  • cuma yarım efsanesini anma sebebidir:
    "herhangi bir nedenle benden referans yazısı isteyen arkadaşlara:
    benden aldığınız derslerden aa almış iseniz, doldurmamı istediğiniz referans yazısını kendiniz yazıp bana gönderiniz. ben üzerinde biraz çalışır size geri gönderirim. beğenirseniz imzalarım. verdiğim derslerden aa’dan daha düşük not almış iseniz, aa’dan daha düşük not almanıza neden olan ödev, kısa sınav ve finalleri mühendise yakışır bir şekilde hazırlayıp tekrar getiriniz. sonra aa almış olan arkadaşlarınız gibi referans yazısını kendiniz yazıp bana gönderiniz. bu işi şimdiye kadar üç kişi yapmış ve referanslarını kapmışlardır. kendilerine madalya takmak, kendilerinden imza almak, yüzlerini dünya gözüyle bir kere görüp, lütfederlerse onlarla konuşmak isteyenler benimle irtibata geçebilirler.

    referans yazısında iyi şeyler yoksa o yazı işinize yaramaz. sizler için referans yazılarında iyi şeyler yazmak istiyorum. ama bunu hak etmelisiniz. şimdi ya da bir zamanlar bölüm öğrencisi olmanız (500-600 kişi) ya da benim yardımcı olmaya çalıştığım dersi almanız (200’ü geçmiştir. ama bazıları birkaç kez ders aldı ya da almak zorunda kaldı, dolayısıyla birbirinden farklı öğrenci sayısının 100 civarında olduğunu sanıyorum) ne yazık ki yetmiyor. sizi bu yüzlerce kişiden ayıran bir şeyleri bulup, düşünüp referans belgesine bunları yazmam gerektiğini düşünüyorum. aa dışında not alan arkadaşlar için bu koşul, eksik bıraktıkları konuları tamamlamaları koşuludur. size uysa da durum budur, uymasa da budur.

    hazır referans yazılarının bile okunup değiştirilmesi için epey zaman harcamam gerekmektedir. bu nedenle ingilizce istenen referans yazıları iki, türkçe istenen referans yazıları ise bir hafta sonra teslim edilecektir. işini son güne bırakıp da referans için gelen arkadaşlar için benim işimi gücümü bırakıp onların işi için zaman ayırmam gerekiyor. kendilerinin plansız davranışları, kendi planlarımı alt üst etmeme neden olmaktadır.

    bu kuralları keyfimden ya da sadistliğimden dolayı değil, karşılaştığım ama olmaması gerektiğini düşündüğüm davranışlar nedeniyle koymak zorunda kalıyorum.

    (not: uubf-l’ye “işimi son güne bıraktım. ben bir eşşeğim. bir daha işimi asla son güne bırakmayacağım.” mesajını adınız ve soyadınızla beraber yollarsanız yukarıda yazdığımdan daha kısa zamanda (en az 2 gün sonrasına) referansınızı hazırlayabilirim.)"
    http://web.itu.edu.tr/~yarim/

    sonuna kadar katıldığım bir uyarı.
    ayrıca çok ciddi emek vererek, kişiye özel hazırlanır.
    öteki türlüsünü hemen anlarsınız ve kullanmazsınız zaten.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap