20 entry daha
  • toksikoloji denen bilim diyor ki; zehir ve zarar konusunda miktar önemlidir. suyu bile vücudun ihtiyacından fazla kullanırsanız su zehirlenmesine neden olur.

    bu gıda katkı maddeleri de gıda ürünlerine insan vücuduna zararsız bir miktarda ekleniyor, sağlık bakanlığının açıklaması da bu yönde. tamam,güzel.

    gıda maddelerindeki katkı maddesi oranı sadece o gıdanın alındığı durumlara göre düşünülüyor peki aynı katkı maddesine sahip farklı ürünler aynı zamanda kullanıldığında ne oluyor?

    işte sistem orada şıçıyor. kanser, kanser, kanser...

    ekmekteki, hazır çorbadaki, hazır gıdalardaki, ambalajlı ürünlerdeki katkı maddeleri bir öğünde bir araya geldiği zaman ortalık karışıyor.

    bence bu gıda katkı maddelerinin miktarı sadece o ürüne göre değil o ürünle birleşebilecek diğer ürünlerle kullanımı dikkate alınıp öğün ve hatta günlük bazda değerlendirilerek daha da düşürülmeli.

    üreticinin işine gelmeyecektir devletin sağlık harcamalarını, insan sağlığın göz önüne alıp bunu işletmelere yükletmesi lazım.

    ülkenin bir ucundan diğer ucuna kamyonla nakliye yapıp raf ömrü 2-3 yıl olacak şekilde katkı maddesi kullanacağına ömürleri düşürüp katkı maddesi kullanımını azaltmalı ve hatta kaldırmalı. fabrakaysa fabrika kursun, ulaşımsa hızlı ama külfetlisini kullandırsın.

    ama nerede...
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap