1 entry daha
  • birleşmiş milletler'in kadın hakları bölümünün düzenlediği, erkekleri kadın haklarını ve eşitliğini desteklemeye çağıran kampanya. amacı iyi, yararlı, ama hatalı.

    websitesi http://www.heforshe.org/ üç tane dil seçeneği sunuyor; ingilizce, ispanyolca, fransızca. yani üç avrupa dili. aynı tek kıtadan üç dil, üstelik bu kıta kadınların en çok hakka sahip olduğu yer. desek ki bu diller popüler dünyada? hayır değil, mandarin ve hindu dilleri fransızca'dan daha yaygın. bu kıta daha problemli? dediğim gibi tam tersi en az problemli yer.

    yanlış anlamayın, bu dilleri konuşan ülkelerde de kadınların problemleri var ve mutlaka bunların da konuşulması gerekiyor. ama uluslararası bir kampanyanın sadece tek bir kıtadan çıkan dillerde yayın yapması, en problemleri coğrafyaların dillerini kullanmaması saçma. nerede mandarin, hindu, arapça? bu dillerin konuşulduğu ülkelerde kadınların diğer tüm kadınlardan çok erkeklerin desteğine ihtiyacı var nitekim kadınlarla ilgili yasaları yapanlar, yer yer bir erkeğin yasal izni olmadan şehir dışına seyahat etmesine bile izin vermeyenler, onları çarşafların, başörtülerinin arkasına yasayla hapsedenler erkek. bu erkeklerin konuştuğu dilleri de ekleseniz, o erkeklere ulaşsa mesaj diyorum hani.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap