26 entry daha
  • ımdb puanına bakınca fazlasıyla overrated bir film. tamam eğlenceli falan ama şu filmin 7.4 puan alması bence bir sürü komedi filmine hakarettir. bir kere bir tane orijinal espri yok. hatta filmde yapılan "bir öncekinin aynısı" esprisi yerden göğe kadar doğru. bir nevi bir önceki filmin aynısını çekmişler. izleyin, bir öncekini sevdiyseniz pişman olmazsınız ama çok da bir şey beklemeyin.

    --- spoiler ---

    (bkz: bromance)

    bir kere filmimizin anahtar kelimesi bu. neredeyse bütün espriler, şakalar, senaryo bu kavramın etrafında şekilleniyor. bunun dışında yine bir uyuşturucu satışı olayı, yine başta yapılan sakarlıklar ve mallıklar... gerçi anlatmaya gerek bile yok, filmin içinde bile birkaç kez gözümüze sokuluyor. ıce cube görevi verirken "bir öncekinin aynısı işte" diyor... her ne kadar arkadaşların sancıları bu sefer ekip olmaktan ekip kalmaya doğru gitmişse de onun dışında senaryoda çok da bir fark yok.

    şimdi tabi yerin dibine sokuyormuş gibi oluyor ama aslında öyle değil. yukarıdaki paragraf aslında filmin değil imdb notunun eleştrisi. film en başından (korean jesus kilisesinin hemen karşısındaki vietnamese jesus kilisesine taşınmak), en sonuna (en sondaki "yeni görevler" bölümü) kadar "benim ne olduğum belli" diyor zaten. belki de insanların hoşuna giden de filmin kendisiyle dalga geçebilecek samimiyeti göstermesidir.

    --- spoiler ---
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap