85 entry daha
  • evcilleşme eğitimine başladıktan sonra yapacağınız bir hata ile anında korkan ve kendini geri çekip birden yabani olan dünya tatlısı kuş türü.

    başıma geleni anlatayım da besleyecek olanlar ona göre dikkat etsinler.

    eve gelişinin ikinci gününde limon ile buzları eritmeye başladım. kafesin dışından uzattığım yeşillik gibi yiyecekleri biraz nazlandıktan sonra yemeye başladı. tıslaması falan da yok. harika. evcilleşme eğitimi düşündüğüm kadar uzun sürmeyecek diye seviniyorum.

    o gazla gittigidiyordan bir sürü oyuncak, merdiven, gaga taşı vs siparişi verdim 3 gün önce siparişlerim geldi. kafesini dekore edeceğim. bizimki korkmasın diye salmaya karar verdim. ilk kez evin içerisinde salacağım. açtım kafes kapağını, kafesten uçtu oda içerisinde 2 tur attı, gitti dvd dolabının üzerindeki dünya klasikleri kitaplarının arkasında duran bambu çubuklu oda kokusunun çubuklarına takıldı. koku şişesi ile beraber tv ile dolabın arasına düştü. şişe bir zarar vermedi ama o kimyasal koku üzerine sıvandı.

    yemin ediyorum ağlayacaktım. elim ayağıma dolaştı. başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. elime alıp kafesine geri koymak zorunda kaldım ki bizimki korkudan bir ısırdı parmağımı, yok böyle bir şey. gagasını geçirdi resmen kanamaya başladı elim. hemen elime kalın eldiven giydim. limonu tekrar yakaladım, bol ılık su ile yıkadım. oldu sıçan gibi. hemen petekli elektrik sobası kafesinin yanına kuruldu. odayı hamam gibi yaptım. saç kurutma makinesi ile kurutmaya başladım. korkuyorum da. uzak tutsam soğuk esecek. zaten bu kuş türü soğuk esintiye çok hassas, bir de garibim sırılsıklam. yakın tutsam yanacak. ayarlaya ayarlaya kurutmaya çalıştım. kafesin zemininde dibe sindi kaldı kurutmaya çalışırken. sabaha kadar dibinde elektrikli petek soba yaktım.

    tam birbirimize alışmaya başlamışken böyle bir şey olması çok kötü oldu. sabahına kalmadan tüneğine geri çıktı. ishal olmadı. yemini gayet güzel yiyor ama küstü. sırtını dönüyor. yeşillik seviyor diye akşamları kafes dışından uzatıyorum tıslama başladı. ısıracakmış gibi hamleler yapıyor. daha olayın üzerinden 3 gün geçti ve ileride yeniden barışırız diye umuyorum. eğer barışamazsak da canı sağ olsun. ölmedi ya çok şükür.

    dal darıyı çok seviyorlarmış. yarın gidip bulacağım belki dal darı rüşveti ile biraz olsun barışırız.

    demem o ki salmadan önce dikkatli olun. etrafta oda kokusu vs gibi şeyler varsa "buna ulaşamaz" demeyin. en olmadık yerden gidip takıldı bizimki.

    http://i.hizliresim.com/ozry69.jpg
242 entry daha
hesabın var mı? giriş yap