60 entry daha
  • tamamı gerçek görüntülerden oluştuğu için izlediğim belgesel.. yoksa konu belli, 2. dünya savaşını a dan z ye bilen biri için ekstra bi bilgi vermiyor.. (rusların köpekten canlı bomba yaptıklarını öğrendim gerçi o var)

    neyse, yazılanları okudum, cevap niteliğinde bir iki şey söylemek istiyorum konu üzerine.. hikaye anlatımı akıcı ama çok fazla bilgi verilmemiş diyenler olmuş mesela.. belgesel metni ve anlatımı, görüntüler üzerine yazıldığı için çokta özgür olamıyor maalesef.. yani, açacak olursak, canlandırma veya animasyonla yapılan belgesellerde metni önceden yazabilirsiniz, ne anlatmak istiyorsanız hangi konulara değinmek hangi konulardan kaçınmak istiyorsanız bunlardan bi çerçeve çıkarırsınız.. ama burda gerçek görüntüler kullanıldığından o görüntülerin ışığında anlatım yapmak zorunda kalırsınız.. yoksa görüntüyle anlatım ayrı telden çalar saçma sapan bişey çıkar ortaya.. adam rusya'ya giden alman ordusu görüntüsüne, fransız'lar da kötü yenildi ama yaralarını sarıyorlar vs. demek gibi birşey olur.. o sebepledir ki, anlatım özgür değil, elde edilen görüntüler kadar olmak zorunda kalmıştır bu belgeselde..

    ikinci değinmek istediğim şeyse, evet izledik beğendik, ancak.. daha izlerken demiştim kesin fransızlar yapmış bu belgeseli diye, nitekim demin yorumları okurken fark ettim ki fransızlar yapmış.. savaş belgeseli adı altında biraz abd'ye yaranalım, biraz ingiliz sempatisi toplayalım denmiş resmen.. etik anlamda yanlış tabi ki ama, adamların da dünya stratejileri bu..

    kimse dememiş, japonya niye girdi bu savaşa diye? burda izleyen canı sıkıldığı için girdi zanneder.. abd açık ambargo koymasaydı heriflere, adamlar kalkıp pasifikte ne cirit atacaktı sanki.. adamların adasında pirinçten başka bişey çıkmıyor, sen petrolünü kesmişsin, sanayisini öldürmüşsün, adamların elinde 5-10 yıllık (bile değildir) stokları kalmış sonrasında kışın kıçlarını ısıtacak yakıtları yok.. sonra geldi niye beni vurdu diyorsun.. yürü git lan kim inanır buna.. adamlar seni vursun diye bekledin sabırla zaten, sırf dünyaya duygu sömürüsü yapmak için..

    1. abd'nin kışkırtma (tahrik) politikası,
    2. taraf olma politikası (müttefikleri dik tutmak için hertürlü yardım ve yataklık yapma ki, bu savaşa resmen girmişsin demektir artık, hiç milleti yeme)
    3. savaşa girmesi ve bu konuda halk destedği adına kamu oyu oluşturması için sebep yaratma
    4. bu sebebi değerlendirme ve savaşa girme..

    gerçek amerikan stratejisi budur, hitler psikopattı, manyaktı, ruh hastasıydı ama en azından niyeti belliydi herifin.. bunlar çakal, fitne fesat.. hangisi daha korkunç asıl siz onu düşünün.. amerikan siyaseti dünyanın en berbat en pis siyasetiyken, bu ülkenin kahraman ilan edilmesine deli oluyorum arkadaş.. belgeselin hitler yorumlarına tamam lafım yok.. aynı dürüstlüğü keşke biraz da şu godoş abd'ye gösterselermiş.. abd savaşın ilk gününden beri savaştadır kimse kimseyi kandırmasın.. ingilizlere fransızlara hertürlü cephane silah temin edilmiş, daha kendisine saldırmamış olan japonya'ya ambargo konmuş.. sonra da ''aa pearl harbor vurulmuşş?!?!' diye bahane üretip savaşa giriyorsun.. 4 sene silah sanayiini geliştirdi amerika savaşın başından beri 4 sene hazırlık yaptılar savaşa girmek için, yoksa pearl harbor işin geyiği, aptal amerikan halkını ikna etmek için seçilmiş bahanedir.. o olay olmasaydı da savaşa girecekti zaten.. ayrıca birçok ''tarafsız'' kaynakta pearl harbor saldırısını amerika'nın önceden bildiği, öğrendiği ama 3 maymunu oynadığı şeklinde belgeler gösterilmiştir, bulabilirsem linkini editlerim.. şimdi daha detaylı yazdırmayın ama araştırın anlayacaksınız ne demek istediğimi.. hani belgeseli izleyen de, abd geldi dünyayı kurtardı kötülükten, aslan kaplan onlar, onlar olmasaydı dünya yok olmuştu zanneder.. atom bombasını da almanlar attı zaten 1 de değil 2 tanesini birden di mi? koduumun conileri..

    yani körü körüne izleyen için sakat bi alt metni var.. direk abd propagandası(onlar olmasaydı hiçbirimiz olmazdık mesajı), fransa yenildi ama iyi savaştı, hitler tü kaka (katılıyorum buna laf yok), ingilizler adadaydı iyi yırttı, güzel direndi vs.. amerika dan nefret ediyorum ezelden beri, izlerken birtek alt metne takıldım, sövdüm.. burda hitler'i savunduğumuz yok.. ama kimin ne mal olduğunu da bilmek gerek.. çokta denilenlere inanmayın derim, ya da araştırın merakınız dinsin.. çok taraflı yapılmış bi belgesel olmuş çünkü..
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap