221 entry daha
  • hardcore modunda ve very hard zorluk seviyesinde oynanmadığı sürece yeterince keyif vermeyeceğini düşündüğüm oyun. hardcore'da oynamak açlık, susuzluk, uykusuzlukla cebelleştirmenin yanında; stimpak ve diğer yardımcı ekipmanın etkilerinin anlık değil zamana yayılmış şekilde görülmesini sağlıyor ki bu insanı stratejik düşünmeye zorluyor. ayrıca hardcore da mermilerin de ağırlığı olduğu için yanınıza milyonlarca mermi alıp ortalıkta koşuşturamıyorsunuz. very hard'da oynanması gerektiğini savunmamın sebebi ise aksi takdirde pek çok silaha ihtiyaç duyulmamasıdır. örneğin very easy'de gerekli perklere ve skille sahipseniz (better criticals, bloody mess, 100 guns vb.) 5.56 mm armor piercing mermili all american ile sneak attack headshot çekerek deathclaw öldürebilirsiniz. bu şartlarda da anti-materiel rifle gibi silahlara over-kill diyorsunuz ister istemez. very hard'da ise deathclawlara (hele ki deathclaw mother ve deathclaw alpha male'lere) bulaşabilmeniz için anti-materiel rifle, ycs 186, medicine stick gibi top-tier silahlar kullanmanız ve mümkün olduğu kadar uzak mesafeli sneak attack critical headshot yerleştirmeniz lazım. mantıklı olanı da bu zaten.

    başka bir husus ise bu oyunun kesinlikle bütün ek paketleriyle gelen ultimaye edition'unun oynanması gerektiği. oyun süresini, ekipman çeşitliliğini ve oyundan alınan keyfi çok arttırıyor. nexus' tan bug fix ve görsel iyileştirmeler için de bazı modlar kurmak faydalı olur. zaten bu oyunu seven adam mutlaka falloutwiki ve nexusmods'a bulaşıp az çok bir şeyler yapmıştır diyip çok ayrıntıya girmiyorum.

    karakterin şekillendirilmesine gelince, yıllardır bu oyunu oynarım. istisnasız her seferinde karakterimin special değerleri 5/5/7/1/9/6/7 olacak şekilde başlıyorum. level 2'de perk olarak intense training - luck seçip level 3'ten önce de charisma ve regeneration hariç bütün implantları aldıktan sonra 6/6/8/1/10/7/9 haline getiriyorum. 50 level cap ile 10 intelligence'a gerek kalmıyor, ama traitlerden birisi logan's loophole olduğu için (diğeri de skilled zaten) level cap 30 oluyor, biri hariç bütün skilleri 100 yapabilmek için educated ve comperehension perklerini seçmem ve ek paketlerdekiler dahil bütün skill bookları toplamam gerekiyor. owb eklentisindeki +2 strength bonusu ve lonesome roaddaki +1 stat'ı endurance a verdikten sonra charisma implantını da alıyorum. elite riot gear'ı giyince special'ın son hali 8/8/9/3/10/7/9 oluyor. buraya kadarki kısmı hiç değişmiyor. her playthrough'ta bir öncekinden farklı yaptığım tek şey feda edeceğim skill'i seçmek, yakın - uzak dövüş tercihine göre perkleri şekillendirmek ve tabi ki oyun içindeki tarafımı farklı seçmek oluyor. bazen melee-legion oynuyorum, bazen sniper-ncr oynuyorum. yıllardır sıkılmadan bu oyunu oynayabiliyor olmamın sırrı bu herhalde.

    uzun lafın kısası, hayatımda en çok oynadığım oyundur fallout new vegas. ve daha önce farklı şekillerde oynayıp bu oyundan pek keyif almamış arkadaşlara, very-hardcore'da, yukarıda bahsettiğim şartlarda ve karakter optimizasyonunda bir kez oynamalarını tavsiye ediyorum. çok keyif alacaklarından eminim.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap