• şark kurnazlığıdır. iğrendirir. muhakkak ki, kartımı da iptal etmemle sonuçlanacaktır.

    13 kasım 2014, saat 19 suları new york barosu sınavına $750 ücreti maximiles kartla ödeyerek kaydoldum. işlemle ilgili hem telefonuma mesaj, hem de e-posta gönderdiler. tutar 1655.17tl. 13.11.2014 günü saat 15:30'da belirlenen gösterge niteliğindeki türkiye cumhuriyet merkez bankası kurları'na göre 1 dolar 2.24tl.

    aradan 10 gün falan geçti. bir hesabımı kontrol edeyim dedim. bir de ne göreyim? iş bankası dolar kurunun aynı kaldığı 14 kasım 2014 tarihinde $750'ı hesabıma yansıtarak, nasıl başardıysa 1655tl'yi 1707.38tl yapmış. şurada.

    aradım bana kur hikayesi anlatıyor müşteri hizmetlerindeki eleman. arkadaşım tamam bankalar mesai saatleri dışında kurları yükseltiyor vs ama kurda değişme yok ki? hadi diyelim 2.24'ten zaten 1680tl olmalıydı, kabul ama 2.27'ye nasıl ulaştınız? 13 kasım'dan itibaren kur hiç 2.27'ye çıkmadı, bilakis devamlı azaldı ve son bir haftadır 2.22tl seviyelerinde.

    kredi kartını zaten hiç sevmem, mecbur olmadıkça da kullanmam. (bkz: #42251733) gönderdiler, bir de şu yaptıklarına bak ya.

    peşin not: 50tl için mi bu kadar şey diyenler için, (bkz: 1 kuruş borç için icra gelmesi)
    (bkz: önce onlar başlattı)

    ek1: az önce özelden yazan arkadaşlara da yazdım. çok güzel bilgiler de geldi sağolsunlar. mesela bankaların "diğer para cinslerinden yapılan harcamalarınız ise önce uluslararası kartlı sistem kuruluşlarının belirlediği kurlar üzerinden bu kuruluşlarca usd’ye çevrilir ve bu tutara %3 oranına kadar olmak üzere komisyon uygulanır" gibi kurallar olabiliyormuş. 50tl geçirdilerse iyi deniliyor.

    mesele şu: 1655 neden sonradan 1707 yapıldı? benim derdim kurla vs değil. bakın o 43.73tl olan alışveriş 17.97dolarlık bir alışveriştir. yani 1 dolar 2.43. ama ne demiştim? sorun kur değil. amazon kartı seçtiğin an kuru gösteriyor. bunu biliyorsun, istiyorsun, kabul ediyorsan siparişi veriyorsun. önce 1655tl deyip 1707tl yapmak neyin nesi kardeşim?

    ek2: tamam anladık. iş bankası kurunu vermem gerekiyordu. o da o gün 2.26 imiş. bu durumda 1700tl civarı yapıyor. hala 1655 neden, nasıl 1707 oldu söyleyen yok.

    ek3: paypal, amazon.com vs.. diyorum ya, adam kurum 2.40 diyor kullanıyorum. bankanın kuruna bakıyor, kullanıyorum. banka da teyit ediyor. sonrasında nasıl, neden arttırıyor? doların düşmesine rağmen?

    ek4: sınav için başarı dileyen herkese çok çok teşekkür ediyorum. ben de bir süre sizden ayrı kalacağım için çok üzgünüm.

    ek5: hakkını aramamışsın diyenler var. şuradan buyurun. söylediklerimin arkasındayım. başlık müşteri hizmetlerinin "kur farkı yansıtılıyor. kur değiştiği için yapılacak bir şey yok" demesi üzerine kurun değişmediğinin görülmesi üzerine açılmıştır. istediğiniz kadar ekran görüntüsü alıp iş bankası avukatlarına iletebilirsiniz. söylediklerimin arkasındayım. ben hakkımı arıyorum. hakkının ihlal edildiğini düşünen varsa entry burada, mahkeme orada.

    ek6: ağza dolandı. o yüzden iş bu entry'de dava konusu ne olabilir diye defalarca okudum. çok zorladım ve bulabildiğim tek ifade şark kurnazlığı. onun da tanımı için başlığa gitmeniz yeterli. bundan dava kazanılabileceğini, hatta tazminat kazanılabileceğini düşünüyorsanız hangi ülkede yaşıyorsunuz söyleyin de biz de oraya yerleşelim.

    ek7: lan sözlükte harbi zeki ve anlayışlı insanlar var. meselenin, 1 lira, 5 lira veya 50 lira olmadığını (ki 1700 lira zaten vermişim, toplam git gel uçak bileti, otelde kalması, araba kirası bana 1 haftada en az 10 bin tl'ye mal oluyor. burada 50 liranın lafını etmiyorum), meselenin onay alınan bedelin sonradan değiştirilmesi olduğunu anlayan 1-2'de olsa insan olduğunu görmek çok ama çok mutlu edici.

    ek8, el cevap: "bankamıza ulaşan yazınızda belirttiğiniz hususlarla ilgili olarak gerekli incelemeler yapılmıştır.

    mevcut uygulamamızda, mastercard kredi kartı ile abd doları üzerinden yapılan alışveriş işlemlerine ait borç kayıtları, işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce geçerli olan gişe döviz satış kapanış kuru üzerinden türk lirası'na çevrilerek kredi kartı hesabına borç kaydedilmiştir.

    bu çerçevede, 13.11.2014 tarihinde yaptığınız 750 abd doları tutarındaki harcama, mastercard tarafından 14.11.2014 tarihinde borç kaydedilmiştir. bankamıza gelen borç kaydı işlemin karta borç kaydedildiği günden bir gün önce geçerli olan gişe döviz satış kapanış kuru üzerinden (2,2765) tl'na çevrilerek kredi kartı hesabına borç kaydedilmiştir.

    diğer taraftan, işlem sırasında kredi kartı limitiniz üzerinden otorizasyon alınmakta olup, bankamıza borç kaydı iletilmesinden önce size bildirilen tutar otorizasyon tutarıdır. borç kayıtları bankamıza bildirildiği günden bir gün önce geçerli olan gişe döviz satış kurlarından gerçekleştirildiğinden, otorizasyon tutarından farklı bir borç kaydı söz konusu olmaktadır."
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap